Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 18 december 2012

Mistletoe

Mistletoe of Maretak is een plant waaraan al eeuwen bijzondere eigenschappen worden toebedeeld. zelfs de druïde in de strip van Asterix en Obelix gebruikt het om zijn toverdrank te maken!


In Engeland (en Noord Amerika) worden de groene takjes rond de Kerst boven de deur gehangen, wie eronder staat mag ongestraft gekust worden....

Natuurlijk kun je ook mistletoe haken!

mistletoe

Deze vond ik hier (Engels), maar met bovenstaande foto met haakschema kom je ook een heel eind! Dit is een leuke versiering voor aan tafel (menukaartjes of servetringen?) of op een cadeautje!


Christmas ornament Mistletoe brooch Holiday traditional decor English Winter Weddings decoration green white red mint kiss wool gift  home

4 opmerkingen:

  1. Leuk, nog meer ideeen, ik moet nog beginnen
    Ga donderdag de kerstboom en het stalletje zetten dan zijn mijn kleinzoons hier
    Fijne dag verder!
    Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat vind ik nou eens mooi zeg! Dank je wel voor deze link!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit vind ik ook heel mooi. Meteen maar eens opzoek naar de goede kleur. Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  4. het patroon van de mistletoe klopt niet, de besjes zitten op de takjes en niet op de blaadjes, ik heb google erop nagekeken... :)
    heb het zelf ook al gehaakt...

    die krans is erg leuk, allemaal kleine dingen voor in de verloren uurtjes...

    greetz

    BeantwoordenVerwijderen