Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 26 februari 2015

Gezellig.....!

Om maar met de deur in huis te vallen: vandaag kreeg ik bericht dat we "de Gezelligste Winkel"van Zeeland zijn geworden. Dat vinden we natuurlijk een hele eer en ik wil dan ook iedereen heel erg bedanken voor het stemmen! Je vindt de uitslag hier terug.


Gelukkig is de uitslag niet gerelateerd aan het aantal vierkante meters, maar aan jullie enthousiasme en support! Het motiveert natuurlijk heel erg om door te gaan en ik hoop dat jullie allemaal een keer kennis komen maken met onze "gezelligste" winkel. 
Dan doe ik er alles aan om jullie van ideeën en tips te voorzien en met raad en daad bij te staan met het breien en haken.

Het is al laat, en ik ben een heel klein beetje aan het inzakken. Gelukkig voorzien veel klanten me van leuke ideeën, zoals deze peuter-poncho:



Het idee van deze poncho is niet nieuw, ik blogde al eerder hier - een mooi basispatroon vind je hier.
De uitvoering in kleurtjes van de Stone Washed maakt deze poncho helemaal van nu, heel goed wasbaar en heerlijk zacht.

Je kunt de maat aanpassen aan de leeftijd van het kind, voor een baby-peuter zet je bijv 72 steken op, halen op nld 3½-4. Zorg er in elk geval voor dat het aantal opzetlossen deelbaar is door 8!
De onderste ruche is gemaakt van 3 dubbele stokjes in elk stokje van de laatste toer.




21 opmerkingen:

  1. Van harte gefeliciteerd met de verkiezing tot Gezelligste Winkel! Ben er nog nooit geweest, maar gestemd dankzij je leuke blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van harte gefeliciteerd! Ook al ben ik zelf (nog) nooit in je winkel geweest, ik lees regelmatig op andere blogs hoe gezellig het bij jou in de winkel is, dus het is je van harte gegund!
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aah gefeliciteerd Jeanet!! Wat mij betreft helemaal verdiend!! Van alle winkels die ik ken ga ik het liefst naar jou toe ^_^!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gefeliciteerd, verdiend zou ik zo zeggen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben nog nooit bij jullie in de winkel geweest, maar als die net zo leuk is als je blog. Dan heb je deze prijs terecht verdient!
    Gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Van harte gefeliciteerd met jullie 'Gezelligste winkel van Zeeland'. Dat is echt heel erg leuk zeg! Ik ben maar één keer in je winkel geweest, maar vond het er direct al heel erg leuk!
    Ook het peuterponchootje is heel erg leuk... Zal ik die maken voor het dochtertje van....
    Ach laat ik nou echt eerst maar een aantal andere dingen eerst afmaken. Ik wil teveel!
    Ik wens je een heel fijn gezellig weekend,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een erenaam! Leuk voor je.

    Zo'n poncho had ik vroeger. Maar dan zonder dat randje.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Verdient! Gefeliciteerd met deze mooie uitslag <3

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gefeliciteerd met deze uitslag. Zelf ben ik nog nooit in je winkel geweest. Zeeland is gewoon te ver weg. Maar via je blog volg ik je al een hele tijd. Ik heb heel veel respect voor hoe jij het allemaal doet, zo'n gave winkel, én zo'n gezellig blog en moeder zijn. Je blog nes kees ik al heel lang met heel veel plezier. Áls we ooit in Zeeland komen sta ik voor je winkeldeur.:-) deze poncho van stonewashed is ook weer zo leuk. Gaaf idee.
    Fijne dag. Liefs Lize

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gefeliciteerd Jeanet! Dat is een fantastische opsteker en jullie hebben het ook echt verdiend.

    lieve groet,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Op dit moment word ik overvoerd met rare reacties. Ik moet nog even uitvogelen hoe ik zo iemand helemaal kan blokkeren!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gefeliciteerd, had echt gehoopt dat je zou winnen! Super en met je gezellige winkel maakte ik al kennis, maar binnenkort hopelijk weer eens. De poncho is superleuk en met dat bloemetje erop al helemaal!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gefeliciteerd! Jullie winkel is super gezellig. Misschien wel de gezelligste van heel Nederland.... voor mij wel in ieder geval.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Van harte gefeliciteerd! Het staat op mijn lijstje om jouw winkel te bezoeken als ik eens in de buurt ben (het is voor zo een eindje te ver weg). Hoewel, jij toerde ook naar Zwolle voor de handwerkbeurs, dus zou ik dat andersom voor jouw winkel ook kunnen doen, hihi. Toch maar eens een vakantie in Zeeland inplannen denk ik... ;) Tot die tijd blijf ik gewoon vrolijk meespieken op je gezellige blog!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Gefeliciteerd Jeanet, je hebt het dubbel en dwars verdiend!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Proficiat met je erkenning. Ik ben nooit in je winkel geweest, maar de foto's en blogjes spreken voor zich. Dat was de reden dat ik op je gestemd heb. En alhoewel Zeeland toch wel wat ver van Limburg af ligt, heb ik nog steeds de intentie om aan te komen. Dus ooit is er het moment Limburg meets Zeeland.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Van harte!

    Komende trip naar Zeeland staan jullie ook op de agenda!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Super! van harte gefeliciteerd!
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Gefeliciteerd! Helaas nog nooit in je winkel geweest, maar elke keer als je op je blog schrijft, lijkt het net alsof we er zijn. En je houd ons ook up-to-date met leuke ideeën, dus kon het niet anders dan dat je deze titel verdiend heb.
    Groetjes, Margreet.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Deze komende zomer kom ik een keertje naar Zeeland toe. Ik wil dat gezelligste winkeltje van Zeeland, nu wel eens met eigen ogen zien.

    BeantwoordenVerwijderen