Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 12 februari 2015

Bamboo !

Vandaag kreeg ik een lang verwacht pakketje. Toen op de laatste Handwerkmiddag ik de nieuwste ontwerpen van Wieke van Keulen mocht bewonderen, was ik verkocht toen ik het zachte garen voelde waarmee ze een aantal ontwerpen had gehaakt. Wow! Zo soepel en glad was dit prachtige garen........ Vinnis Colour Serina

Het was deze sjaal waar ik helemaal weg van was - Full Circle van Wieke.

Jammer dat je van een foto het garen niet kan voelen! Het is echt heel zacht en soepel, 100% bamboo - Wieke beschrijft ook dat ze het een plezier vond om met dit garen te haken! Deze sjaal werd gemaakt van 9 bolletjes in kleur Plum - 644. 

Maar ze maakte bijv. ook de sjaal Embrace van dit materiaal (5 bolletjes)


En vandaag kwam de eerste zending binnen, wat een heerlijk moment om zo'n doosje uit te mogen pakken. Het garen - Vinnis Serina - komt uit Zuid-Africa, is 100 % eco-bamboo. Het is met de hand geverfd, heeft een zachte glans, om verliefd op te worden! Op het etiket staat: "This yarn is hand dyed and balled by women from an economically depressed rural area of South Africa. The sale of this product has empowered and brought economic benefits to their community. Handdyed yarn gives your garment an unique marbled effect" Hier lees je meer over de achtergrond van dit garen.

Het zijn kleine bolletjes van 50 gram/ 111 meter € 5,95 
Breien met 2,75 - 3,25 mm (volgens het etiket, maar dat gaan we nog uitproberen), Wieke haakte dit garen met haaknaald 4 mm.
Het zijn lekkere rol-bolletjes, het is al 5 keer uit de kast gevallen :-)


De voorraad is nog beperkt, maar kan allemaal weer bijbesteld worden. Dit koos ik uit :


 Mint 617 en Grass 660

 Violet 668 en Lavender 619

Purple Pink 605 en Plum 644

Light Aqua 667 en Turquoise 608

Naturel 600 en Silver 637

Hoe leuk is dit: op de verpakking zit een stikkertje met de naam van wie de bolletjes heeft opgerold. Tja - die Daniëls zitten over de hele wereld....! Jammer dat die van ons niet zoveel met bolletjes heeft.


De patronen die ik jullie liet zien zijn ontwerpen van Wieke, je kunt ze los bestellen op haar website. Ook bij ons zijn de patronen te koop, in combinatie met een aankoop in de winkel/breigaren.


6 opmerkingen:

  1. Ik breide onlangs met bamboo sokkenwol een sjaaltje en muts voor Liene, super om ermee te breien of haken, heel aangenaam in gebruik. Je koos weer leuke kleurtjes, echte snoepjes!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh jee, al weer zulk prrrachtigg garen!! En 100 % natuurlijk materiaal!! En van die heeele mooooie kleuren!! En niet eens echt duur!!! En je helpt er mensen mee die het nodig hebben!!!! Als ik het hele jaar bij jou om de hoek woonde, stond ik morgen al bij je binnen :-)). MMOOOOOOOOOIIIIII !
    Liefs, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat lijkt me heerlijk garen en aan de kleuren zal het niet liggen... wat enorm mooi!!
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat mooi garen en prachtige kleuren. Er zit ook zo'n mooie glans in. Kan me voorstellen dat je daar wat van in je winkel wilde hebben!

    Heel veel plezier morgen met jullie langverwachte uitje. Geniet er maar lekker van samen met Miriam.

    lieve groet,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heb net de wol gevoeld op de beurs, het voelt echt heerlijk zacht. Eerst mijn unikat projecten af maken en dan ook deze gaan testen

    BeantwoordenVerwijderen