Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 3 november 2014

Warm, kleurig dekentje

Het is af! Helemaal af - bijna 3000 meter garen door mijn vingers en wat een heerlijke deken is het geworden. Toen dit jaar de CAL startte had ik best zin om mee te doen, maar aan het eind van de rit had ik dan een dekentje dat iedereen al kende...toch maar niet meedoen dan? Maar het idee van een dekentje was toch wel erg aantrekkelijk en toen kwam dat heerlijke garen Stone Washed van Scheepjeswol.

En er is geen betere dag om het dekentje af te hebben en te laten zien, de regent klettert tegen het raam, de verwarming aan, vroeg donker buiten - dekentjesweer! :-)


Ik haakte de hele deken in V-steekjes, zoals beschreven bij Crochet Geek of Amber's Creaties. Een heerlijke, makkelijke, luchtige steek en tellen tot 2 is soms net wat je nodig hebt :-)

Voor de opzet heb je een even aantal lossen nodig, plus 3 keerlossen. Voor mijn dekentje begon ik met 150 + 3 keerlossen. Ik haakte met naald 4½. Het zijn alleen stokjes en lossen.



Ik nam 11 kleurtjes die me aanspraken, dolde er wat mee, en legde ze op een volgorde. Ik wou wel eens wat doen met langzaam verlopende kleurtjes, maar niet een klassiek regenboogpatroon. Dit werd het (de nummers van de kleuren  Scheepjeswol Stone Washed staan erbij). Ik startte met kleur 810 en liet de kleuren langzaam verlopen, elke rij een nieuwe kleur. Bij de laatste kleur 808 - roze ging ik weer terug. Let op dat ik van de kleuren 810 en 808 twee (2) rijen haakte.




Toen de eerste 11 bolletjes op waren was het dekentje nog niet groot genoeg naar mijn zin, dus nog maar 11 bolletjes erbij gepakt. Op het eind had ik van alle kleurtjes nog ieniemienie bolletjes over. Omdat ik toch niet kon beslissen welke kleur ik de rand zou haken, besloot ik alle kleurtjes te gebruiken voor een paar randjes vasten. Op = op!




Het dekentje is zacht, soepel en toch warm. De 80% katoen maken het comfortabel en de 20 % acryl lekker soepel en een heel klein beetje fluffy. Wat een heerlijk garen!



In het kort: 
Mijn deken werd ca 120 x 190 cm, gemaakt van 2 x 11 bolletjes Scheepjes Stone Washed. Ik haakte met nld 4½
Gebruikte steek: V-steek
Gebruikte kleuren (in volgorde): 810, 811, 805, 815, 813, 806, 812, 804, 816, 807, 808
Wees er van bewust dat een ieder anders haakt en de afmetingen en het gebruik dus verschillen van persoon tot persoon.


Wil je het dekentje ook maken? Je kunt natuurlijk het pakket bestellen. De Stone Washed is in de loop van woensdag weer leverbaar in alle kleuren. 
Een pakket van 22 bollen kost 11 x € 3,50 = € 77,00 € 70,00 Je kunt het bestellen via de webshop.




29 opmerkingen:

  1. Helemaal mooi Jeanet...wat een prachtige en fleurige deken is het geworden!!!Vanavond m(h)aak ik mijn deken af wat weer een variant is op jouw eerdere deken. Deze zou hier ook niet misstaan...mijn complimenten! Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die is heel mooi geworden. De kleuren heb je erg goed verdeeld, In één woord "schitterend" en lekker warm!!!!!

    Fijne avond, Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige deken! Ik heb de Cal-deken wel gemaakt, maar het kriebelt om nog eens een deken te haken. Deze komt zeker in aanmerking. Heel mooi!
    Ik ben laatst aan de slag geweest met een lapje Zeeuws bont dat bij jou gekocht is. Je kunt op mijn blog zien wat het geworden is.
    Groetjes, Alyt

    BeantwoordenVerwijderen
  4. O, wat is die MOOI geworden Jeanet!! Prachtig zoals je de kleuren hebt gecombineerd. En lekker groot ook voor zulke kille avonden als we nu weer hebben :-)).
    Lieve groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel mooie, warme kleuren! De stone washed garen is inderdaad heel apart en met mooi garen is een ingewikkeld patroon vaak overbodig :)
    Hartelijke groeten, Annasoer :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Jeanet,
    Wat is deze mooi geworden zeg. Ik ben groot fan van dit garen, ben er zelf kussenhoezen mee aan het haken, ligt alleen even stil op dit moment...
    Prachtige kleuren zo bij elkaar en ik vind vooral het uit nood geboren randje van alle kleurtjes aan en door elkaar zo ontzettend leuk...
    Ik wens je een heel fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind 'm prachtig geworden! Werkelijk. Krijg alweer zin het zoveelste dekentje te haken. Mooie steek ook. Super.
    Madelief.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Super!
    Lijkt me een heerlijk 'niet nadenken gewoon lekker haken' deken.
    De op=op rand is verrassend leuk erbij. Maakt het geheel echt af!
    En ik als 'kleurenspecialist' kan je complimenteren met je kleurkeuzes ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooi deken!
    Het ziet er heerlijk warm en zacht uit!

    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wat een prachtig dekentje, mijn vingers jeuken om ook weer zo iets te maken en de kleuren..... mooi!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. heel mooi,leuk patroon,ga ook eens in mijn wolmandje duiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Vrolijke warme deken, mooi !!
    Ik vind het garen zo super heerlijk om mee te haken

    BeantwoordenVerwijderen
  13. WOW.. prachtig Jeanet! Om heerlijk van te genieten, ik kan me voorstellen dat je het bijna jammer zal vinden dat-ie af is ;) Leuke steek ook, die ga ik zeker ook eens gebruiken. Tot vanavond :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat prachtig en dank je voor de uitleg. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hi Jeanet! De deken is super mooi geworden! Prachtig, zeg!!! <3
    Bedankt voor het delen!
    Liefs,
    Ingrid xx
    http://myfunkycrochet.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtig. Met zo'n dekentje ga je bijna hopen op een regenachtige dag. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ooohhh Jeanet, wat is ie PRACHTIG geworden! En wat een heerlijk gevoel dat ie af is (denk ik dan toch) Kun je weer aan wat nieuws beginnen, hihi. Als je tijd hebt tenminste... Ik zou zeggen: neem die tijd, heerlijk 'savonds op de bank onder deze comfortabele deken! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wow wat een prachtige deken met een heerlijke steek. Wat een goed idee om de deken met stonewashed te haken. Heerlijk zacht garen in mooie kleuren. Je hebt nu echt een aparte deken, heel anders dan de CAL-deken.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat zijn de afemetingen van jouw deken?
    En als je een kleinere deken wilt, van welk veelvoud moet je het aantal steken opzetten voor het patroon?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. De 2e toer is ruimer als de 1e toer van lossen heb voor de 1e toer wel een grotere haaknld gebruikt is dat niet erg gr Antonique

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Vanochtend kwam het garen voor dit kleurige dekentje binnen. Nog even mijn laatste project afmaken en dan hiermee starten. Wat een prachtige kleuren heeft Stone Washed. Dank je Jeanet voor het zoeken naar alternatieven. Zo snel de situatie het toelaat, kom ik weer richting Arnemuiden. Hartelijke groet!

    BeantwoordenVerwijderen