Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 13 februari 2020

Streepjes en spikkels

Een enkele keer gebeurt het wel eens dat een verdwaalde toerist de winkel binnenstapt en na een rondje zich te hebben vergaapt aan alle mooie bolletjes verbaasd constateert: "hier (lees: Zeeland/het platteland/in deze uithoek) wordt zeker nog gebreid?" Ik haal deze aardige toerist snel uit de droom. Ja, hier wordt zeker nog gebreid. Maar elders minstens zo veel 😉. Ze geloven mij zelden!
En als ik dan nog vertel dat sokkenwol een van de best verkopende draadjes is word ik voor gek versleten. Da's prima, natuurlijk!

Jullie hoef ik niet te overtuigen! Sokken breien is nooit weggeweest maar nu al helemaal niet meer. Zeker nu er van die mooie draadjes zijn, prachtige patronen en mooie boeken.
Vandaag vulde ik de kast weer eens bij met nieuwe kleurtjes van LangYarns: fruitsoxx.



100 gram 4-draads sokkenwol, 75% wol, 25% polyamide - € 7,95 per bol.
Door het korte kleurverloop zit er geen patroon in de sok, d.w.z. dat de 2e sok gelijk opgezet kan worden, ongeacht de maat: het effect is hetzelfde. Alle 6 kleurtjes zijn volop in de winkel en ook te krijgen in de webshop.

En dan déze: Jawoll Twin, ook van Langyarns. Ditmaal op bolletjes van 50 gram. Per bolletje (= 1 sok) krijg je een subtiel kleurverloop met een soort tijgerstreepjes erdoor. Elke bol heeft een identiek verloop dus ook je 2e sok wordt gelijk.


Ook deze bolletjes liggen in het vak en in de webwinkel. En wie zegt dat je er sokken van moet breien? Want sokken haken kan natuurlijk ook, maar ook is het garen zooooo geschikt voor wanten, mutsen, sjaals, truien, etc!


En dan is er nog dit prachtige boek, deel 3 in de serie sokken-breien-met-kleurtjes!
Niet alleen nieuwe sokkenpatroontjes, maar ook beschrijvingen voor mutsen, kollen, etc (en waarom geen kussens, tassen, etuis van deze patroontjes?)


Ook deze vind je in de webshop



Sok-ze!






4 opmerkingen:

  1. Oh, wauw ... wat een mooie bolletjes allemaal.
    En die verdwaalde toerist ... ik zie de verbazing al helemaal voor me ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan veel maar sokken breien niet. Ik denk dat er een oog aan 1 van die 4 naalden komt.
    Mooie kleuren, die bollen maar wat is er anders aan sokkenwol dan andere wol?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. de samenstelling. Meestal zit er 25 % polyamide in voor de slijtvastheid. Dat maakt dat andere wol voor sokken vaak niet geschikt is. Sokkenwol is slijtvast en ook vormvast en je kan het in de machine wassen. Maar dat maakt het natuurlijk ook geschikt voor heel veel andere dingen. Door de lange looplengte is het bijv. ook erg geschikt om mee te haken.

      Verwijderen
  3. Wat een mooi garen. Ook ik ben er verslingerd aan .groet Hillie

    BeantwoordenVerwijderen