Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 15 februari 2020

Opgefrist!

Jullie hebben inmiddels wel gezien dat ik vandaag bezig was met het opfrissen van het blog en facebook-pagina. Een beetje grote schoonmaak, zeg maar!


In de loop der jaren kwam er steeds meer digitaals van mijn hand op het net en dat ging nou niet bepaald met een uitgewerkt business-plan 😉. In 2011 begon ik een beetje met het schrijven van wat blogposts via een lokale internet-provider. Als een soort geheugensteuntje voor mezelf en mijn klanten want tenslotte had ik niet alle ideeën op papier of in een patronenboek. Mijn hoofd duizelde van alles wat ik wou maken en laten zien. Het fenomeen "blog" was in opkomst en opeens had je geen verzamelmap meer nodig of patronenboeken van een wol-merk: elke creatieveling kon wat op het internet gooien! Het terugvinden was nog wel een dingetje.... als je tegenwoordig het woord "haken" googelt kom je wel uit bij draadjes en een haaknaald - maar 10 jaar geleden kreeg je afbeeldingen van vishaken en trekhaken van auto's, he?!

Dus ik verzamelde ideeën, tips en tricks, patronen, leuke ideeën en deelde die met de wereld. Altijd met vermelding van bronnen - en tot mijn verbijstering werd dat nogal gelezen. Na een jaar verhuisde ik naar Blogger en we zijn nu bijna 9 jaar verder (en ruim 3000 berichten). Na een poosje bedacht ik dat Facebook wel een handige aanvulling zou zijn, toen kwam er nog webshop bij en een Facebook-groep (en een Festival). Tja, en die kregen allemaal een ander uiterlijk - zo het uitkwam. Ik ben digitaal niet geweldig sterk, het is net als met een auto: rijden kan ik prima maar o, wee als er een lampje brandt... dus ik liet het zo. 


Toen de webshop de lucht in ging kwam er een heus logo! De naam Blij dat ik Brei is in 2011 spontaan gekozen omdat het wel lekker klonk. "Jeanets handwerkblog" bekt niet zo lekker. En dat het blog voor de helft is gevuld met haak-ideeën, daar is iedereen ondertussen ook wel achter. 
Maar ondertussen hadden al die platforms een ander uiterlijk dus ging vandaag de bezem erdoor. Weg zijn de groene blaadjes, de gekleurde steekjes, mijn foto bij de wolkast e.d. Alles kreeg dezelfde uitstraling en het ziet er heerlijk opgefrist uit! (ik ben vandaag super geholpen want dat kreeg ik in mijn eentje niet voor elkaar, geef mij maar breipennen).

Het zal jullie natuurlijk duidelijk zijn dat de inhoud gewoon hetzelfde is 😉 maar het oog wil ook wat! Op mijn blog vind je nog steeds die 3000 berichtjes (hoewel er wel eens een linkje niet meer werkt uit het verleden), via de webshop kun je nog steeds een deel van het assortiment terug vinden (en anders stuur je gewoon een mailtje). Wil je me volgen via Facebook, dan kan dat prima en wil je je projectje delen van garen dat je bij ons kocht, dan kan dat nog steeds hier.

En het allerliefst zie ik je natuurlijk terug in onze winkel! Dan kun je zelf kennismaken met onze bolletjes, de unieke patronen en natuurlijk mijzelf 😊.
Ik hoop van harte dat jullie veel plezier blijven beleven aan het blog. 

Fijn weekend!
9 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo'n schoonmaak hè. Ik vind hem geslqagd hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er top uit Jeanet. Enne......een bezoekje Purmerend-Arnemuiden staat deze week in de planning. Tot dan Wia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een geslaagde schoonmaak. Mooi en fris!
  Fijn dat je hulp kreeg. Ieder zo zijn/haar talent.
  Ik ben erg benieuwd met welk garen gebreid is op de laatste foto? Prachtig garen.
  Fijne dag en groetjes, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er strak uit! En ik wilde net type dat ik dolgraag een keer in je winkel wil komen maar dat Hoorn-Arnemuiden zo ver is, zie ik dat Wia uit Purmerend het wel in de planning heeft. Misschien moet ik het dan toch ook eens overwegen (Purmerend en Hoorn liggen ongeveer 20 km bij elkaar vandaan). :)
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja Sandra en met de trein maar 11 min verder. Brei of haakwerk en koffie mee.
  Is voor mij een jaarlijks uitje. Groetjes Wia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ben je weer goed bezig. Ziet er mooi uit. Ik ben blij met jouw blog elke dag. Fijne zondag. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het nieuwe logo is heel mooi, eenvoudig en direct herkenbaar. Leuk!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zag gelijk het verschil hier op je blog en ik moet zeggen: wat ziet het er mooi en fris uit! Heel goed gedaan (en fijn dat je daar hulp bij had). Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...