Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 18 februari 2020

Raadselen

Als ik het hardop zeg, geloof ik het zelf haast niet. Maar deze zomer is het al 22 jaar geleden dat we startten met onze winkel op de Markt in Arnemuiden. We hebben veel gezien, meegemaakt, hard gewerkt en ook zooooooveel geleerd. Je zou denken dat ik na 22 jaar wel geleerd heb wanneer het drukke en minder drukke tijden zijn. Vergeet het maar. Nope! Echt niet.
Al die jaren probeer ik te doorgronden waarom het die dag of periode druk is of niet, wanneer de dipjes zijn. Welke invloed het weer heeft, social media, publicaties, feestdagen, vrije toldagen, salaris-stort-dagen, kinderbijslag-dagen..... en na 22 jaar kom ik tot de conclusie dat het niet te voorspellen valt. Nou ja, dagen van 30-plus Celcius, die zijn niet zo goed voor de wolbranche 😉.


Tja, en hier had ik natuurlijk op gehoopt sinds 2012..... Vlissingen is maar 12 km verder op de snelweg, ik zag die mariniers al zitten op het Brei- en Haakfestival. Maar ze willen niet. Snap jij dat nou? En hun vrouwen ook niet. Ze weten niet wat ze hun neus voorbij laten gaan....

Zo had ik vorige week een gigantische piek in het aantal pageviews. Dat blijft eigenlijk jaren heel stabiel, zo tussen de 4000 en 5000 mensen lezen elke dag even wat ik schrijf (wat natuurlijk bizar is...). Maar vorige week verdubbelde dat opeens en tikte ik bijna 10.000 aan op een dag..... (ja, lézers he, geen klanten...)
Waar dat nou weer vandaan komt? Inmiddels is het weer gezakt tot normale waarden maar ik zou het zo graag willen doorgronden 😁. Nou ja - ik heb nu mijn hoop gevestigd op de Carnavalsvluchtingen dit weekend.... het wordt zaterdag bij ons minstens zo gezellig!


Na een drukke dag vandaag kwam er op het eind van de middag nog zo'n heerlijk doosje binnen. Morgen gaan er dus weer heel wat bestellingen op de post! De rest van de bollen komt weer in de winkel. De prachtige mandala voor aan de muur zorgde weer voor veel nieuwe inspiratie en ook op de Facebookgroep Draadjes en Praatjes werden prachtige foto's getoond. 

Binnenkort gaan een paar kleuren in "zomerslaap", ze zijn nog te bestellen tot 23 februari - daarna gaan ze (tijdelijk) uit de collectie. Het betreft de kleuren:Unicat Granaatappel
Unicat Retro
Unicat Woud
Mocht je een van deze kleuren graag willen: bestel dan snel - tot 22 februari zijn ze nog in de collectie! 
En voor wie durft: bestel eens 2 bolletjes van 500 of 750 meter en brei/haak willekeurige strepen tegen elkaar in. Unieker kun je je sjaal niet maken!
4 opmerkingen:

 1. Blijf maar lekker dromen van die mariniers Jeanet..ze krijgen er nog spijt van. Hadden trouwens wel de juiste kleur wol uitgezocht !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Статистика посещения лога это загадка. Никогда не знаешь что влияет на это. Но без загадок жизнь была бы скучной. Да здравствуют загадки и необъяснимое!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die mariniers weten niet wat ze missen en hun vrouwen ook niet.
  Wij hoeven het niet te missen. Ik geniet er nog elke dag van. Bedankt voor al dat mooie wat we mogen aanschouwen en wat we dan ook zelf kunnen maken. Veel plezier allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Raar gedoe hè. Ik ben het helemaal eens met jullie commissaris an de koning, onze oud burgemeester. Maar goed laat ik me maar bezig houden met mijn hobby: garen en er leuke dingen van maken. Gek hè dat het niet te voorspellen is wanneer er veel mensen komen en wanneer niet. Ja, die mandela's zijn mooi hè.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...