Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 29 februari 2020

Dekentjes

Deze week blogde ik over het prachtige lente-kussentje. Blijkbaar ben ik niet de enige die zooo verlangt naar de lente want er is veel gereageerd op die blogpost. En toen kwam ik op Pinterest dit dekentje tegen:


Nu al die pastelkleurtjes hier binnenkomen van verschillende garens zou ik hier zó weer aan beginnen. Maar ja, er liggen nog 3 WIP's (Work In Progress) en ik vraag me af of ik de komende weken veel tijd "over" heb. Dus misschien toch maar niet... 😉. Nóg niet! Want ik hou echt van dekentjes maken. En daar mag ik ook heel lang over doen... 
En met al die kleine hexagonnetjes kun je er telkens eens een paar maken, toch? 
Ik vond bovenstaande deken hier maar je kunt uiteraard eindeloos kiezen uit vierkantjes of hexagonnetjes. Het Engelse patroon van deze deken (en al zijn variaties!!) koop je hier.

Het leuke vind ik dat je je eigen draai kan geven met kleur. Want een roze is natuurlijk ook prachtig!


Of toch oranje-tinten?
Kies in elk geval een garen waar veel kleur-nuances van bestaan!


Foto's en patroon: Cypress Textiles

Fijn weekend!

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...