Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 8 februari 2020

Chenille

Deze week schiet het bloggen er op een of andere manier een beetje bij in. Er gebeurt weer van álles in huize Jaffari - never a dull moment - en dat had een beetje prioriteit 😉.
Maar nu heb ik even tijd, zo tussen de nasi en de boterkoek....

Sinds een paar weken ligt dit garen in onze kast en ik had er nog niet over geblogd. Hoogste tijd nu, want het is echt een ontzettend leuk en veelzijdig draadje. Chenille 8 van Lammy Yarns is een garen van 100% polyester en heeft 120 meter op bollen van 100 gram.
Het is heerlijk om mee te breien én te haken! Mijn moeder breide een heerlijke sjaal met een enorm hoog knuffel-gehalte uit 2 bollen op naald 5 of 6 mm.


Het patroon is eenvoudig maar toepasbaar op elk soort garen (het krult niet en de voor en achterzijde van de sjaal zijn hetzelfde). Zet 31 steken (in elk geval een meervoud van 4 plus 3) en brei elke naald 2 st. recht en 2 st. averecht. Je eindigt dan steeds met 1 steek averecht. Het boordpatroon verspringt zo telkens.


Met 2 bollen brei je een sjaal van ca. 160 x 30 cm. Neem voor een extra lange sjaal dus een bol extra. Het garen is ook erg geschikt voor kussens en andere (woon-)accessoires. Ook haken gaat prima, Johanna haakte een kol met 3 kleuren - helaas komen de kleuren om deze binnenfoto niet zo goed uit, dit hou je nog van me tegoed! 


Je vindt de bollen terug in onze webshop en uiteraard in de winkel.
Bollen van 100 gram = 120 meter, € 4,50 per bol.Afijn, die boterkoek kan ook weer uit de oven! Fijn weekend allemaal.


3 opmerkingen:

 1. Inderdaad knuffelig...zo ziet het eruit. Enne...Miriam...je haren!!! Wat een durf zeg...ineens zo kort...maar het staat je mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Afgezien van dat leuke draadje , wat ziet Miriam er prachtig uit met dat korte haar.
  Fijne zondag!
  Groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk garen.
  Was de boterkoek lekker? (Zelfgemaakte boterkoek ... mmmmmm! Ik houd ervan.)
  Fijne zondag. Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...