Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
vrijdag 21 februari 2020

Verandering

Meestal komt een blogpost zo wel uit het toetsenbord gevloeid. Na ruim 3000 berichtjes en 8 jaar verder heb ik wel een beetje ervaring. Maar over deze ben ik toch al een paar dagen aan het broeden en terwijl mijn vingers over het toetsenbord gaan weet ik ook nog niet waar ik ga eindigen (want ik vind het wel lastig om hier over te schrijven).


Zoals de meesten weten liep ik niet altijd op de gebaande wegen. Ik vertrok op mijn 20e voor 2 jaar naar Israël en startte pas op 22 jarige leeftijd aan mijn opleiding HBO-V. Helemaal piep was ik al niet toen ik startte met mijn werk als wijkverpleegkundige. In de jaren die volgden ontmoette ik Ali *** boing! liefde op het eerste gezicht ***, trouwde, kreeg (stief-)kinderen en we begonnen samen een winkel. We namen de sprong in het diepe en vertrouwden erop dat we het wel zouden redden. Ik stopte met het werk als verpleegkundige en we werkten samen in de winkel en het atelier. Rijk werden we niet bepaald maar dat hoefde ook niet. Gelukkig wel, overigens 😉.
Nu zijn we bijna 22 jaar verder en het wordt tijd voor een kleine verandering. Gezien onze leeftijden (ik 52 en Ali bijna 66) is het verstandig om deze stap te zetten. Als je niet je hele leven in Nederland hebt gewoond en gewerkt staat er aan het einde van je werkzame leeftijd bepaald geen pot goud onder de regenboog. Maar of wij het nóg eens jaren zullen redden met het werk en de opbrengst uit de winkel (in een klein dorp) is uiteraard wel de vraag. Tenslotte betaal je de rekeningen niet met "likes" en complimenten. Enthousiasme en inzet is niet evenredig met opbrengst en 5000 lezers per dag is absoluut niet hetzelfde als klanten. Het werd tijd om het verstand te gebruiken en voor mij op zoek te gaan naar een extra bron van inkomsten. 

Na de nodige slikmomenten (ja hé, 20 jaar is niet niks, hè?) heb ik me voorzichtig weer georiënteerd op een baan in de zorg. Gezien mijn leeftijd en mijn verlopen diploma verwachtte ik er niet veel van maar binnen 3 weken was het nodige beklonken. Ik ga dus - naast het werk in de winkel - per 1 maart a.s. ook weer een paar dagen buitenshuis werken! Wat voor mij echter een grote verandering is, is voor jullie maar een kleine: de winkel blijft gewoon open volgens de gebruikelijke openingstijden maar op vrijdag ben ik er zelf niet. Dan neemt Ali de zaken waar. Hij kan je beslist helpen als je zelf weet wat je nodig hebt, maar helaas niet als je wat hulp nodig hebt met patronen, steken of ander advies. Op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag ben ik er gewoon zelf.

Het werken in de winkel blijft mijn grote passie. Ik heb een grote liefde voor bolletjes en strengetjes, breien en haken. Ik geniet van het adviseren van mensen en iedereen op weg helpen: dat hoop ik dus nog lang te mogen doen 😊. En ik blijf bloggen, heel misschien iets minder frequent. 
Het mag wel duidelijk zijn dat ik het best spannend vind: ik ben al een poosje "uit" het zorgwereldje. En natuurlijk vind ik het lastig om op vrijdag de boel los te laten - beetje control freak ben ik wel. 
Maar het zal allemaal wel op zijn pootjes terecht komen!

Zie ik je morgen bij de Handwerkmiddag met Jolanda en Naomi?
26 opmerkingen:

 1. Je hebt een moedig besluit genomen, veel succes. Niet te veel over piekeren, zorg verleer je niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, dat is best een bijzondere stap, groot respect voor jou! En de zorg heeft absoluut goede mensen nodig! Veel succes en ik hoop dat het combineren goed gaat lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een dappere keuze. Veel succes. Het komt vast goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes Jeanet! Jouw patiënten gaan blij zijn met jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje wat een beslissing heb je genomen. Heel moedig. En jou een klein beetje kennende gaat dat allemaal lukken en zul je straks heel blij zijn om die vrijdag niet in de winkel te zijn. Lekker mensen helpen op een andere manier

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Top! Ik denk dat je de afwisseling vast heel leuk en voldoenend gaat vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super besluit Jeanet! Jouw enthousiasme kennende komt het helemaal goed. Heel fijn om je oude beroep weer op te pakken in combinatie met de winkel. Ik zie je op de handwerkmiddag. Altijd super gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alle succes van de wereld voor jou (en Ali). Maar dat gaat vast lukken jullie kennende.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een moedige beslissing! Men zal blij met je zijn. Succes!
  Arnemuiden is voor mij te ver Uit de buurt, anders zou ik de handwerkmiddagen wel bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat moedig!
  Jouw extra handen in de zorg kunnen we goed gebruiken.
  Loslaten is niet gemakkelijk. Het zal op momenten vast anders gaan dan jij zou willen. Maar anders is niet altijd minder goed.
  Heel veel succes met het combineren van beiden! Veel (werk)plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ach Jeanet, jammer dat dit nodig is joh, je hart ligt toch ergens anders, zal een hele verandering zijn. Kan Ali niet de nationale breiman worden? Kan hij workshops geven op de vrijdag. Mannen en breien is Hot en Hip, stel het eens voor zou ik zeggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een moedig besluit Jeanet, in de zorg zullen ze maar wat blij zijn met jou. Ook daarin veel plezier toegewenst👍

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik werk sinds 2 jaar ook weer buiten de deur en het heeft mij alleen maar positieve veranderingen gegeven. Rust qua financieen, collega's, andere omgeving en mensen geeft weer energie om met een frisse blik naar het oude vertrouwde te kijken. Succes! En heel goed dat je niet de kop in het zand steekt maar zelf verantwoordelijkheid neemt. Daar mag je heel trots op zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind het een dappere beslissing en ik hoop dat het brengt wat jullie ervan verwachten. Heel veel succes. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een moedige stap. Ik wens je heel veel succes hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Veel succes gewenst met deze grote beslissing Jeanet! Woon ook te ver weg van Arnemuiden, al heb ik wel eens wat besteld bij je! Gelukkig blijft je winkel nog. Hartelijke groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Spannend. Het zal best wennen zijn en er zullen vast dingen anders gaan nu (misschien meer gebruik van computers, invoeren van allerlei uitslagen enz.). Ik zelf ben in januari begonnen als leerkracht op mijn 55ste.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je hebt een keuze gemaakt uit noodzaak, maar ook vanuit je kracht. Je hebt meerdere kwaliteiten in huis. Ik wens je sterkte bij je nieuwe start in de zorgwereld en bij het loslaten van de winkel op vrijdag.
  Hartelijke groet, Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Stoer besluit, waar jullie vast veel over hebben nagedacht voor je deze stap nam. Jij gaat het in de zorg weer goed doen. Met jouw inzet en doorzettingsvermogen en liefde voor mensen komt dat vast goed. Gelukkig neemt jouw geliefde Ali de honneurs waar in de winkel. Dat komt dus ook goed.

  Veel plezier en succes in jouw nieuwe baan, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Om tot dit besluit te komen, zal je heel wat nachtjes slaap hebben gelaten en dagen en weken hebben overwogen wat best is. Dat je je job in de zorg weer gaat doen, begrijp ik volkomen, het was tenslotte al een eerdere keuze. Of de combinatie met de winkel goed zal verlopen zal je moeten afwachten, maar jou kennende zal het wel loslopen. Gelukkig heb je een superhuwelijk met Ali die je altijd weer opnieuw steunt. Heel veel succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik wens je heel veel succes!
  Een moedige beslissing!
  Deze slogan blijft maar in mijn hoofd zitten : 'Een slimme meid, is op haar toekomst voorbereid'. Goed dat je zelf (samen met je man) jullie leven bepaald!
  Hartelijke groet, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat leuk Jeanet, fijn dat je in no-time een baan had. Succes gewenst en hopelijk veel werkplezier. Wie weet levert het je ook nog wat nieuwe klanten op, want je kunt al werkende je winkel vol bolletjes en strengetjes promoten, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Succes Jeanet en ook Ali. Moeilijke keus, maar wel moedig. Sterkte ook

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Vooreerst wil ik jou veel succes wensen in het opnemen van jou nieuwe job! Een nieuwe stap in jou leven dat jou ook veel voldoening zal geven. Je kan daar misschien nog een handwerkclubje uitwerken;-) Ik werk zelf als verpleegkundige en weet dat alle dagen anders zijn maar ik weet zeker jij hebt ook een gouden hart. We zullen onze weg wel vinden in jullie winkel en blijven zeker niet weg! Veel succes 🍀🍀🍀

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...