Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 26 februari 2020

Millefiori

Klagen helpt niet, zeuren ook niet. Maar-o-jongens-wat-verlang-ik-naar-de-lente......
Dat moment dat de deur weer éven open kan, een straaltje zonlicht die mijn verbleekte sproeten weer een beetje tot leven kan wekken. Een tuin vol bloemetjes....buiten een bakkie doen.
Helaas hoor ik buiten het zoveelste buitje tegen het raam tikken - de klap onweer krijgen we erbij cadeau - dus ik zoek het maar in de draadjes en patroontjes. De échte lente komt vast vanzelf!


Dit vrolijke kussen zorgt toch vanzelf dat het lente wordt? Je maakt het van al je restjes. Het maakt niet uit wat, mits het maar ongeveer van dezelfde dikte is. Verschillende groentinten maken het weer tot een geheel.

Het patroon kun je vinden bij Das Häkelkabinett in het Engels en Duits - beide voorzien van haakschema's. En natuurlijk kun je er ook een tas of complete deken van maken. Laat die lente maar komen!


Foto's en patroon: Das Häkelkabinett
4 opmerkingen:

 1. Helemaal met je eens Jeanet. Laat het voorjaar nu maar komen.
  Van zo'n kussen fleur ik helemaal op. Dank je voor weer een restjes idee😊
  Groetjes Wytske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk patroon voor de restjes en die heb ik echt genoeg. Ik ga zo eens kijken naar het patroon.
  Nou na die natte sneeuw van vandaag denk ik ook laat het voorjaar maar door komen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...