Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 10 februari 2020

Mabel

Terwijl het hier knoepert-hard waait, regent en zelfs onweert is er nog lang geen sprake van lente. De storm lijkt hier minstens zo hard tekeer te gaan als gisteren - zo niet harder - en de Oosterscheldekering is vandaag zelfs gesloten (dan vinden we het hier pas hard waaien....).  In elk geval héél lekker brei- en haakweer, toch? Jellina maakte pas een prachtige sjaal (gewoon handig in élk jaargetijde) van ons handgeverfde tweed-garen:


Ik ben een beetje verliefd op dit garen. Een prachtige structuur en dat kleurige tweedje doet 't 'm. En dan zo zacht (merino), tja....

Foto

Jellina gebruikte voor deze Mabel-sjaal 2 strengen blauw en 1 oranje-rood. Dit garen is best populair, dus er zijn wat kleuren op. Je vindt nog enkele strengen in de webshop. En binnenkort gaan we dit draadje zéker opnieuw verven!
Het uitgebreide Nederlandse patroon van deze sjaal koop je bij Jellina


Zoals je ziet heeft deze sjaal een prachtige vorm en je kunt 'm zo groot maken als je wilt. 
Nog een garentip: neem een bol unicat met een contrasterend effen draadje (4-draads sokkenwol of bijv. Cotton 8), Succes gegarandeerd!

Foto's en patroon: Two Toned Mabel van Jellina.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...