Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 19 februari 2020

Dauwdruppeltjes

Soms komt een patroon en garen zó bij elkaar dat het een perfecte match blijkt te zijn. Dat is zeker het geval bij het nieuwste shawl-patroon van Sascha:


Foto's en patroon: Dauwdruppelsjaal van Sascha


Wat een pláátje, deze sjaal. De gesloten body en de ragfijne kantrand maken deze sjaal een waar pronkstuk. Sascha haakte met het prachtige Lamana Piura Arte, een lacegaren van 100% alpaca. Dus ook nog eens vederlicht en héél prettig om te dragen (superzacht!). Dit garen heeft een heel subtiel handgeverfd effect. Je vindt het garen hier terug in de webshop. Ze heeft 2 strengen gebruikt.
Het patroon kun je hier mee bestellen. 


Je kunt het patroon ook bestellen via Ravelry of Etsy.

Ans testte het patroon en gebruikte daarvoor 2 strengen handgeverfde merino. Oranje gaat het helemaal worden, dit voorjaar! Je kunt dit ontwerp uiteraard van heel veel verschillende garens maken, je hebt ongeveer 900 - 1000 meter nodig. Je kunt de kantrand zo groot maken als je wilt. Dit zou natuurlijk ook een prachtig patroon zijn van unicat! Of in het wit of ecru voor een bruid?!2 opmerkingen:

  1. Zo mooi, ik ben deze in een licht groene tint aan het haken.
    Fijne groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OOOO wauw wat een prachtige sjaal en maar 800 mtr nodig. Komt ook op mijn to-do-lijstje van op korte termijn maken hoor.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...