Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 2 maart 2020

Het resultaat.....

Herkennen jullie dat ook? Dat je bij het haken of breien soms alleen maar wilt weten hoe iets gáát? Dat je het proces van het maken (en het kúnnen) eigenlijk veel belangrijker vindt dan het uiteindelijke resultaat? En dat je dus met een mand met lapjes zit die uiteindelijk niets meer worden... Ik heb dan ook uitermate bewondering voor die mensen die altijd eerst afmaken waar ze aan begonnen zijn, vóór ze een ander project beginnen~

Natuurlijk kunnen die halve lapjes ook wat worden! Dit kussentje bracht mij op een idee:


Met een mooi effen stofje erachter heb je gewoon niets meer nodig en wordt je probeersel opeens iets moois!


En die trui waarbij je niet verder kwam dan het achterpand krijgt een nieuw leven met een paar knopen!Van al je halverwege-freubels kun je wat moois maken, het zijn leuke cadeautjes en je kunt met een gerust hart weer met een nieuw projectje starten!


10 opmerkingen:

 1. Wat een leuke ideeën zeg. Dat ga ik onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dát herken ik. Veel leuker om iets uit te vogelen, dan het eindresultaat te hebben.
  Als ik dit soort ideetjes eerder gezien had, was er niet zoveel verdwenen (lees: weggegooid).
  Erg bedankt voor de tip, die ga ik bewaren.
  Nel Wisse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, herkenbaar hoor! Daarom maak ik graag iets wat uit allerlei stukjes bestaat.
  Leuke ideeën deel je hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat herken ik gedeeltelijk. Kijken of ik het kan inspireert mij. Ik wil de techniek onder de knie krijgen! Maar ik maak alles meteen af, ook vind ik het niet mooi of valt het garen/ stof/papier tegen. Er is altijd wel iemand die zegt ooo wat mooi, die gaat er dan mee naar huis. Ik heb daardoor maar 2 wip's liggen. Is het kleding die tegen valt dan breng ik het naar de kledingbank. Maar je ideeën zijn top! Ik houd van kleedjes haken maar op tafel leggen doet men haast niet meer (ik wel hoor!) Ik haak ze nu om in ringen te maken als mandala of dromen vanger ook heel leuk! Bedank voor de tips groetjes Marie. De Gelukkige Naaister blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. o ja dat herken ik zonder meer. Het maken en nieuwe technieken is het leukste om te oden. het afwerken en in elkaar zetten minder leuk. En heb ik ook als iemand het leuk vindt mag die het hebben. Bits en pieces gebruik ik graag in ander werk, komt goed van pas bij freeform haken.
  Heb ook doilies/kleedjes verzameld, idee is om er een zomderse omslagdoek van te maken. Tot nu toe is het bij het idee gebleven.....
  groet van Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk. Eigenlijk een soort merklap nieuwe stijl.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Soms wordt het wat veel van het goede.ikwil proberen een Noorse trui te breien, maar ik kom al 2 maanden lang niet eens tot geen goede opzet (ronbreien) help!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb het juist andersom: het proces interesseert mij minder dan het resultaat en wil altijd het liefst direct al het resultaat hebben :D

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...