Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 19 februari 2020

Dauwdruppeltjes

Soms komt een patroon en garen zó bij elkaar dat het een perfecte match blijkt te zijn. Dat is zeker het geval bij het nieuwste shawl-patroon van Sascha:


Foto's en patroon: Dauwdruppelsjaal van Sascha


Wat een pláátje, deze sjaal. De gesloten body en de ragfijne kantrand maken deze sjaal een waar pronkstuk. Sascha haakte met het prachtige Lamana Piura Arte, een lacegaren van 100% alpaca. Dus ook nog eens vederlicht en héél prettig om te dragen (superzacht!). Dit garen heeft een heel subtiel handgeverfd effect. Je vindt het garen hier terug in de webshop. Ze heeft 2 strengen gebruikt.
Het patroon kun je hier mee bestellen. 


Je kunt het patroon ook bestellen via Ravelry of Etsy.

Ans testte het patroon en gebruikte daarvoor 2 strengen handgeverfde merino. Oranje gaat het helemaal worden, dit voorjaar! 



Je kunt dit ontwerp uiteraard van heel veel verschillende garens maken, je hebt ongeveer 900 - 1000 meter nodig. Je kunt de kantrand zo groot maken als je wilt. Dit zou natuurlijk ook een prachtig patroon zijn van unicat! Of in het wit of ecru voor een bruid?!



2 opmerkingen:

  1. Zo mooi, ik ben deze in een licht groene tint aan het haken.
    Fijne groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OOOO wauw wat een prachtige sjaal en maar 800 mtr nodig. Komt ook op mijn to-do-lijstje van op korte termijn maken hoor.

    BeantwoordenVerwijderen