Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 23 januari 2019

Deel 5.......

(Foto: Annemarie)

Vandaag verstuurden wij voor de deelnemers aan het Beddengoed van Tante Zoet het 5e deel van de patronen. Er zitten weer pareltjes bij!! (en ook een paar pittige...)
Toen we net startten waren er een aantal dames die zouden wachten tot alle patronen compleet zouden zijn, zij wilden de deken in één stuk gaan breien. Die dames kunnen nu ook van start.


Het breien in één stuk vereist wel wat extra concentratie. In tegenstelling tot de Zeeuwse vissersdeken zijn de blokken nl. niet allemaal even groot/hoog, zoals op deze foto te zien is:


Het voordeel is uiteraard dat je geen naden hebt, geen gedoe met in- en aan elkaar naaien. We zijn héél nieuwsgierig wie de deken op deze manier gaan breien (hou ons op de hoogte!)

Foto: Annemarie

Ook zijn een aantal deelnemers bezig met verschillende kleuren, óók weer zo mooi!

Foto: Plonie Hofman

Natuurlijk kun je nog steeds meedoen met deze deken, het tempo is totaal niet belangrijk - als je er maar plezier aan beleeft. En kom je er niet helemaal uit? In de Facebookgroep (die louter bestaat uit hele aardige, behulpzame breisters 😉😉) kun je met al je vragen terecht. Uiteraard mag je ons ook altijd mailen als je geen gebruik maakt van Facebook. Als je nu start krijg je de 5 delen van het patroon in één keer, volgende maand sluiten we af met verschillende opties voor de rand!

Wil je de deken eerst eens in het "echie" zien? Kom dan op 9 februari. We hebben dan 3 dekens die helemaal klaar zijn en iedereen die de deken (of andere Zoetjes) aan het breien is, is van harte welkom om deze middag samen te breien.

Foto:Suzan de Jager

Afbeeldingsresultaat voor beddengoed van tante zoet



2 opmerkingen:

  1. Ik denk er in ieder geval over na, om tante Zoet aan één stuk te breien. Prachtige patronen in ieder geval. En mocht ik het echt gaan doen, dan laat ik het weten!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er zit een hoop liefde in de deken, prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen