Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

vrijdag 11 januari 2019

Bento Box

Soms krijg ik net zoveel inspiratie van klanten als dat ik via mijn blog de wereld in stuur 😉.
Mijn verlanglijstje wordt langer en langer (en totaal onrealistisch!).
Zo werd ik vorige week gewezen op deze bijzondere deken:


Foto en patroon: Bento Box Quilt Pattern van Staci Perry.

Het patroon is gratis te downloaden via Ravelry, waar je ook links vindt naar begeleidende video's.
Het principe is domino-breien, in grote vlakken. Uiteraard zijn bij dit patroon de kleuren héél bepalend! Kijk eens op de Project-pagina van Ravelry (moet je wel ingelogd zijn), daar zie je mooie en minder mooie combinaties. Het leuke is dat je op het gratis patroon ook een tekening vindt daar je eerst met kleurpotloden aan de slag kunt gaan.

Eigenlijk is de dikte van het garen minder belangrijk: je kunt tenslotte de vierkanten zo groot maken als je zelf wilt. 
Foto's : Ravelry


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...