Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

woensdag 30 januari 2019

De laatste

Vandaag bleek maar weer dat niets zo onvoorspelbaar is als het Nederlandse weer. Wij werden hier in het uiterste zuidwesten vanmorgen verrast met een witte wereld.


Omdat het niet gewaaid had - hier vrij uitzonderlijk - lag er op elk takje een prachtig laagje wittigheid. 


We vertrokken ruimschoots op tijd naar Rotterdam, tenslotte kon het wel eens een verkeerschaos zijn, toch? Johanna hield onze toko open en wij glibberden het dorp uit. De snelweg was echter prima te doen en tot onze verbazing was en na Bergen op Zoom geen enkele wittigheid meer te bekennen - super rustig op de weg! Rotterdam was gewoon winters grauw en grijs.. 


De controle na de operatie verliep zoals verwacht. De operatie aan mijn rechteroor is prima geslaagd, de gehoortest bevestigde wat ik natuurlijk al lang had ervaren: er komt weer een heleboel geluid binnen via rechts. En mijn hersenpan heeft in deze vier weken geleerd om de boel te herkennen, te filteren, te plaatsten (wat ik een ongelooflijke prestatie vind, ik kan me de eerste week van lawaai-paniek nog goed voor de geest halen).

Blijft het gedoe aan het linkeroor. Daarmee moet ik leren leven en dat zal ook wel lukken, want dat geintje heb ik natuurlijk ook al 25 jaar (het went). Af en toe een dag tegen de vlakte, een paar weken storm in het hoofd - het is allemaal wel te overzien. Dankbaarheid overheerst! (en ik wou dat ik dit 15 jaar eerder had geweten)


Op de terugweg was er nog steeds geen sneeuw onderweg. Pas in de westelijke helft van Zeeland zag het er weer winters uit (maar ondertussen ook niet meer).
Het nadeel van al die codes oranje is dat niemand meer de deur uit durft. In de winkel was het dan ook rustig. Wel heel fijn dat nu de allerlaatste pakketten voor de Complications CAL geleverd zijn! Nu de allerlaatste bestellingen zijn geleverd heb ik nog 3 pakketten over (2 x rechthoek Stormy Weather, 1 x rechthoek Purple it is). Ze staan in de webshop. Wie nog mee wil doen met deze pakketten moet snel zijn, ze worden namelijk niet meer nageleverd!

Afbeeldingsresultaat voor complications 20196 opmerkingen:

 1. Ja, raar hè dat jullie witter waren dan wij in west-brabant. Fijn dat de controle goed is gegaan. Hopelijk houd het linkeroor zich nog een hele tijd rustig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik het goed begrijp, heb je het gevoel de situatie aan te kunnen.
  Heel belangrijk! Jezelf geen slachtoffer voelen (niet dat ik je van het tegendeel beschuldig, want daarvoor praat je er te nuchter over) is vaak de helft van de oplossing.
  Alle goeds!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, toen ik 8 uur lang lag te kotsen en me binnenste buiten keerde had ik dat gevoel iets minder. Je wordt daar fysiek wel erg nuchter van...... maar ik ga er inderdaad niet dood aan, dus is enige relativiteit op zijn plaats. In afwachting van de volgende keer......

   Verwijderen
  2. Ja, de theorie is vaak mooier dan de praktijk!

   Verwijderen
 3. Geen wind in Zeeland dat is ongekend maar maakt het plaatje des te mooier. Hier in Twente valt zins 6 uur de eerste sneeuw. Wat een verschil in dit kleine landje.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In Friesland is het helemaal aan ons voorbij gegaan...
  Wat fijn, dat je dat het met je ene oor goed zo gaat!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...