Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

woensdag 23 januari 2019

Deel 5.......

(Foto: Annemarie)

Vandaag verstuurden wij voor de deelnemers aan het Beddengoed van Tante Zoet het 5e deel van de patronen. Er zitten weer pareltjes bij!! (en ook een paar pittige...)
Toen we net startten waren er een aantal dames die zouden wachten tot alle patronen compleet zouden zijn, zij wilden de deken in één stuk gaan breien. Die dames kunnen nu ook van start.


Het breien in één stuk vereist wel wat extra concentratie. In tegenstelling tot de Zeeuwse vissersdeken zijn de blokken nl. niet allemaal even groot/hoog, zoals op deze foto te zien is:


Het voordeel is uiteraard dat je geen naden hebt, geen gedoe met in- en aan elkaar naaien. We zijn héél nieuwsgierig wie de deken op deze manier gaan breien (hou ons op de hoogte!)

Foto: Annemarie

Ook zijn een aantal deelnemers bezig met verschillende kleuren, óók weer zo mooi!

Foto: Plonie Hofman

Natuurlijk kun je nog steeds meedoen met deze deken, het tempo is totaal niet belangrijk - als je er maar plezier aan beleeft. En kom je er niet helemaal uit? In de Facebookgroep (die louter bestaat uit hele aardige, behulpzame breisters 😉😉) kun je met al je vragen terecht. Uiteraard mag je ons ook altijd mailen als je geen gebruik maakt van Facebook. Als je nu start krijg je de 5 delen van het patroon in één keer, volgende maand sluiten we af met verschillende opties voor de rand!

Wil je de deken eerst eens in het "echie" zien? Kom dan op 9 februari. We hebben dan 3 dekens die helemaal klaar zijn en iedereen die de deken (of andere Zoetjes) aan het breien is, is van harte welkom om deze middag samen te breien.

Foto:Suzan de Jager

Afbeeldingsresultaat voor beddengoed van tante zoet2 opmerkingen:

  1. Ik denk er in ieder geval over na, om tante Zoet aan één stuk te breien. Prachtige patronen in ieder geval. En mocht ik het echt gaan doen, dan laat ik het weten!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er zit een hoop liefde in de deken, prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...