Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 7 januari 2019

Op de thee bij Tante Zoet!


Al een poosje lopen wij rond met stiekeme en snode plannen...  Nu zóveel mensen enthousiast bezig zijn met het breien van Het Beddengoed bedachten we een gezellige 'Beddengoed-dag'.
Wij nodigen jullie graag uit op

Theevisite bij Tante Zoet!

Zaterdag 9 februari 2019 kan in onze winkel aan de Markt in Arnemuiden gezellig aan het Beddengoed of aan avonddoekjes gebreid en gehaakt worden. Neem je eigen Beddengoed of avonddoekje mee en geniet van samen handwerken! Heb je hulp nodig bij het breien of haken van je Beddengoed of avonddoekje?
TANTE ZOET WEET RAAD!
ZHBO: Zoetje helpt bij Haak- en Brei Ongevallen.

Er is een vrije inloop van 11.00 tot 16.00 uur en in de winkel is zoveel plaats als de ruimte ‘strekt’.
(dat laatste is natuurlijk een rekbaar begrip - het is handig als je een berichtje doet dat je komt). Wij zorgen uiteraard voor koffie, thee en lekkers. 

Het blijft die middag niet bij een beetje keuvelen want als extraatje is er die dag van 14.00 tot circa 15.00 uur in Museum Arnemuiden de presentatie:

'HET GERIEFGOED VAN TANTE ZOET’
door Anja en Stefanie:
Ben je ook zo nieuwsgierig naar 'handwerken' van vroeger? Waar vind je die? Hoe onderzoek je de motieven? Hoe maak je daar een patroon van wat geschikt is voor de 21ste eeuw? Wie waren de maaksters? Door wie werd het gedragen? En.. wie was Tante Zoet nou eigenlijk?

Wij nemen je mee op onze speurtocht naar breigoed en haakwerk, we vonden juweeltjes en poetslappen. Een reis met hoogtepunten en af en toe ook (diepe) dalen, maar altijd de moeite waard.

Kaartjes voor deze presentatie kosten € 3,50 pp. Dit is uitsluitend om de onkosten te dekken. Bestellen kan hier: webshop StichtingZeeuwse Visserstruien of tegen contante betaling in onze winkel.We geven voor de presentatie 2 VRIJKAARTJES weg!
Wil je ze winnen?
Laat dan hieronder, of in de Facebook Groep een reactie achter en vertel met wie jij graag naar de presentatie komt!

4 opmerkingen:

  1. met mijn man...die een stamboomonderzoeker en graaft graag naar oude borduurwerken en hun maakster..... die zou ik hier een enorm plezier mee doen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Graag zou ik met mijn schoonmoeder naar deze dag komen. Ze kan heel goed breien en kijkt hier elke dag (toch, Ma?) Ze heeft de patronen van de deken van mij (haar Zeeuwse schoondochter) gekregen voor haar verjaardag en ik weet zeker dat ze deze dag leuk en interessant vindt, ik zou haar er graag een plezier mee doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk idee! Ik zou graag met mijn moeder komen. Zij vind de klederdracht ook zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...