Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

zaterdag 26 januari 2019

Effect

Nu we deze week toch in de strengetjes en kleurtjes zitten wil ik graag dit effect nog eens laten zien.
Bij de laatste zending van het vorige abonnement kozen we voor een contrastrijke kleurstelling. Deze week kreeg ik de eerste foto's met gebreide sokken met dit effect van Alexandra:


Jaaaa! het poolen is gelukt!


Ze breidde een sok met 54 steken (afhankelijk van je hand van breien zit het poolings-effect ergens tussen de 54 en 60 steken, prima voor een volwassen sok dus). Zo grappig is dit effect, alsof ze pas ná het breien zijn geverfd. En deze waren van Johanna:


Moet ik gelijk bekennen dat ik op dit moment geen een streng meer in de winkel heb met dit effect 😂, alles is al verkocht. Tijd om snel weer aan de slag te gaan!


Natuurlijk krijg je een heel ander effect bij minder steken, je krijg dan meer een streepje-effect. Maar nog steeds heel mooi om te haken of te breien.
Fijn weekend!


2 opmerkingen:

  1. leuk hoor, ik weet nog niet wat ik met mijn laatste streng gaat doen. het is zulk mooi zacht garen.
    Fijn weekend Jeanet.

    Groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...