Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

vrijdag 18 januari 2019

Tannetje

Anja en Stefanie zitten bepaald niet stil en maken nog steeds nieuwe, prachtige ontwerpen gebaseerd op de patroontjes van Het Beddengoed van Tante Zoet.
Nu het volgende week écht koud lijkt te gaan worden is dit een prachtig idee:


Deze polsmofjes zijn een soort moderne variant van de vroegere labedissen, lees die leuke blogpost er nog maar eens op na. Onze streekdracht heeft geen lange mouwen maar het kon uiteraard venijnig koud zijn als je bijvoorbeeld zeekraal stond te snijden op het schor:


Dat soort barre omstandigheden maken we niet veel meer mee, bovendien zijn we tegenwoordig wel voorzien van lange mouwen. Toch kan het heerlijk zijn om polsmoffen te dragen, en die mogen best hip en mooi zijn!


 


(foto's : Stefanie Huibregtse)

Deze mofjes zijn gebaseerd op het patroon Tannetje, in 2 variaties. Eentje mét en eentje zónder duim. Gebreid met 1 bol Amore 160 (of 2 bolletjes merino) - dat we in de winkel in héél veel kleurtjes op voorraad hebben. Bij aankoop van dit garen krijg je het patroontje er gratis bij. (mocht je niet in de buurt wonen, mail dan even. Het is voor mij ondoenlijk om alle kleurtjes in de webshop te zetten)
Wil je alleen het patroon? Kijk dan hier.
Nog meer lezen over dit patroontje, kijk dan nog even bij Tante Zoet.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Foto: Suzan de Jager

We zien steeds meer prachtige foto's langs komen van Het Beddengoed van Tante Zoet. Wat een schitterende dekens worden het! Binnenkort komt het patroon vrij van de 5e baan, maar uiteraard kun je nog steeds meedoen, hier lees je er alles over.

We nodigen jullie nogmaals uit voor de gezellige handwerkmiddag "Op de thee bij tante Zoet" op zaterdag 9 februari. In onze winkel kun je zo aanschuiven (maar het is handig als je het even laat weten), maar wil je naar de interessante lezing van 14.00 - 15.00 die Anja en Stefanie geven, koop dan je kaartje van te voren! Dat kan online hier of in onze winkel (€ 3,50) - tot uiterlijk 2 februari. Op de dag zelf - 9 februari - zijn de kaartjes aan de zaal € 5,00.
Je kunt e.a.a. nog even hier nalezen!

Je kunt nog steeds meedingen voor een vrijkaartje, geef je reactie hieronder weer of via het berichtje op Facebook. We maken de winnaars morgen al bekend.
7 opmerkingen:

 1. Hey Jeanet, op welke lengte rondbreinaald zou dit het fijnste breien. Heb net het patroon besteld. Groetjes, Els.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Persoonlijk brei ik dit het liefst op korte sokkennaaldjes. Als je toch met een rondbreinaald wil werken dan heb je er een nodig van ca 80 cm, je breit dan met de magic loop.

   Verwijderen
 2. Leuk. Ik vond ze ook prachtig bij die jurk zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms baal ik dat ik niet brei.... dit is één van die momenten! Wat prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuk gedaan. Je kunt het echt goed!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...