Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

dinsdag 29 januari 2019

Pionieren

Het blijft maar winteren! De waarschuwingen vliegen ons om de oren (want er wordt 1-3 cm sneeuw verwacht....). Toevallig moeten we morgen de weg op (oor-controle 😉 in Rotterdam) maar uiteraard is de winkel gewoon open.
Voor al die koude dagen die nog lijken te komen zijn deze polsmofjes heel geschikt (je kunt er niet genoeg van hebben), ze kregen de naam Pioneer-gloves:

Patroon en foto: Pioneer-gloves op Ravelry

Het Engelse patroon is gratis te downloaden via Ravelry. Je kunt ze uiteraard aanpassen in de lengte. Vooral de belijning aan de binnenkant is prachtig!

Erry breide deze gele versie, van 2 bolletjes Lang Yarns Love. Prachtig in dit warme okergeel:


Maar elk bolletje van sokkenwol dikte kan ook!
****


4 opmerkingen:

 1. Leuk, maar ze hebben een afwijkende belijning. Bij het origineel loopt de belijning door tot op de duim, bij de gele loopt de belijning door tot op de vingers.
  Ik ga het patroon downloaden en op m'n lijstje 'ooit-eens-maken' zetten. ;-)
  loesje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. klopt! Erry bleek een eigen variant te hebben gebreid :-)

   Verwijderen
 2. Inderdaad die belijning op de duimmuis is echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...