Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
dinsdag 31 juli 2018

Op pad

Vanmiddag waren we even toerist in eigen buurt. Na een drukke ochtend klommen we op de fiets en reden naar Veere. Met de fiets is dat een rustig ritje van maar ca. 6 kilometer (met de fiets kun je over de sluizen, maar niet met de auto!). Vanwege de drukte in het kleine plaatsje besloten we de fietsen bij de sluis te parkeren en verder de lopen. Poeh, dat er zoveel toeristen passen in zo'n klein dorpje!


Op dinsdag is er in de zomermaanden een historische markt op het marktpleintje. Superdruk, reken daar maar op! Maar wel gezellig en op de markt verkopen ze anders-dan-anders. We zwichtten voor een streng gerookte knoflook, een heerlijke honingzeep en een stapel 2e hands boeken. De toeristische winkeltjes lieten we lekker links liggen maar wel even een rondje in de Aquamarijn waar we ons vergaapten aan de mineralen en fossielen. 


De rij bij de ijsjes-winkel was zo lang dat we het ijsje maar lieten voor wat het was. 
Veere is een historisch - klein! - stadje waar op elk hoekje wel wat moois is te zien. Je moet even langs alle dagjesmensen heen kijken (of 's avonds gaan - geen kip meer te bekennen) of een zijstraatje of steegje inlopen. Het verbaast me altijd dat het dan opeens heel stil kan zijn!


Midden in het stadje staat een - in verhouding idioot grote - kerk, waar een klein deel nog daadwerkelijk wordt gebruikt voor zondagsdiensten. In een bijzaaltje kochten Miriam en ik nog een flinke stapel boeken. 


Bij de Campveerse Toren sprongen kinderen in het verkoelende water. Nu is er geen eb en vloed meer in het Veerse Meer maar tot 1961 wel toen het nog Veerse Gat heette. Zoals altijd is het leuk als je wat weet van de geschiedenis van een plaats, zo liep ooit Willem van Oranje door de Campveerse toren toen hij een bruilofsmaal hield na zijn huwelijk met Charlotte de Bourbon in 1575 en Tsaar Peter de Grote schijnt er ook geweest te zijn. 
Mocht je er in de buurt zijn, bezoek dan zeker De Schotse Huizen, waar het rondje met wol weer is gemaakt (Veere is groot geworden door de wolhandel met Schotland). 
En geïnspireerd door al die historie tuf je natuurlijk even door naar Arnemuiden voor een knotje wol!


Ons rondje zat er ook weer op, we wandelden langs het kanaal terug naar de sluizen. Langs het kanaal vind je bijzondere meerpalen: dit zijn kanonnen die met de monding in de grond zijn gestopt, zouden ze met meer wapentuig moeten doen 😉. Hier lees je er meer over.


Mocht het met die wolwinkel nu niets meer worden, dan kan ik vast wat provisie vragen bij de VVV Zeeland, denken jullie niet? Ik heb mijn deel Zeeland-promotie wel weer gedaan 😉.
Op de terugtocht werd ik nog wel verrast door een wespensteek die de hele avond echt pijn doet.

Natuurlijk sluit ik nog af met een mooi patroon:


Deze schitterende zijwaartse gehaakte sjaal vond ik op Ravelry.
Prachtig met een bol verloopgaren zoals Unicat maar in effen kleuren of juist een sneller verloopgaren ook heel erg mooi.
Het patroon is Achilles van Silke Terhorst en is te koop via Ravelry. Het patroon is eenvoudig aan te passen aan verschillende garens en lengtes.8 opmerkingen:

 1. Als jij in je klederdracht rondloopt ben je een pronte struise Zeeuwse!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeanet, je kunt zo aan de slag bij de VVV ze gaan vast blij met je zijn als gids. Ik vond je rondleiding erg leuk. Beetje historische kennis kan nooit geen kwaad, dank je wel��

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voltaren-K op de wespesteek smeren, dat helpt bij een pijnlijke wespensteek. Of flink koelen. Zee land staat mooi in de schijnwerpers zo, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kocht ook knoflook! En verder Zeeuwse mosterd met zeekraal en stokrozenzaad. We dronken koffie aan ‘t water en genoten toen ook van de rust in de steegjes en rondom de kerk. Wat leeft daar de geschiedenis nog. Leuk dat je daar wat over schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tsja, kan me voorstellen dat het er druk was. Veerle is mss toch wel het mooiste dorpje van Zeeland. We namen onze Engelse familie er ook graag mee naartoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja hoor bij het VVV is vat nog wel een plekje voor je :-D
  Toen onze kinderen klein waren gingen wij ook altijd naar het Veerse meer maar dan bij Wolphaartsdijk bij Goes. Ze vonden het er heerlijk. Hopelijk heb je vandaag al minder last van de wespensteek hoor.
  Geniet maar lekker van je vrije middagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste Jeanet,
  wat leuk de tocht door Veere!
  Alsof ik er weer liep met mijn man en onze kinderen. Het is een prachtig stadje,waar aan de Kaai mijn oog viel op een deur met opschrift Mr. N Bel.
  [familie van ons]Wij waren ook in de prachtige handwerk [wol winkel] daar. En de historie is geweldig.Gr. Willemijna Bel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de wolwinkel De Schapekop werkte ik als tiener op zaterdagen en in de vakanties. De Schapekop bestaat nog steeds, maar er wordt geen garen meer verkocht.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...