Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 28 juli 2018

Verkoeling!

't Is toch niet te geloven! 12 graden minder warm dan gisteren en ik kom weer tot leven 😉. Ik ben een fan van de zomer maar mijn lijf, hoofd en oren protesteerden de laatste dagen een beetje. Vannacht dacht ik nog dat ik als een plasje zweet zou eindigen maar vandaag kwam alles goed!

Gisterenavond vertrokken we - tegen beter weten in - naar Westkapelle om een glimp van de bloedmaan te zien. Op het westelijkste puntje van Walcheren koelde het al heerlijk af er stond een heerlijke bries van zee. Helaas was de bewolking die bij de verkoeling hoorde al zo dik dat we die maan wel konden vergeten.

Gerelateerde afbeelding

We kregen wel een prachtig schouwspel van een naderend onweer aan de overkant (Zeeuws Vlaanderen tot aan Knokke). Combineer dat met het schijnsel van de vuurtoren en onze avond kon niet meer stuk.
Na een enorme plaknacht (ik wist niet dat ik op sommige plaatsen van mijn lijf zweten kon....) bracht de ochtend verkoeling. Vanmiddag fietste ik even en mijn gesmoorde longen zogen zich vol met de koele lucht en die windkracht 7 uit het westen was ook weer even wennen.

Toch ben ik blij dat we volgende week nog in deeltijd open gaan, die middagen vrij worden erg gewaardeerd - je voelt pas hoe moe je bent van een jaar werken als je de moeheid een beetje de kans geeft los te komen! 

Volgende week zijn we dus nog een weekje open van 9.00 - 13.00 uur. We durven nu het woord "wol" weer hardop uit te spreken en de herfst komt er ooit weer aan!


Dit (baby)-)dekentje is een heerlijk patroontje voor de zomer! Je haakt eerst kleine vierkantjes - die niet zoveel warmte produceren op je schoot - en later naai je deze aan elkaar vast. Als je het dekentje in 1 kleur haakt komt het patroon prachtig uit. Uiteraard kun je ook voor kleurtjes kiezen, het effect is gelijk heel anders:


Het patroon kun je kopen in deze Etsy-shop
(patroon en foto's Deborah OLeary)

Kies voor een baby een garen dat je goed kan wassen en niet pluist, bijv. Scheepjes Softfun (bij ons verkrijgbaar in vrijwel alle kleuren). 
1 opmerking:

  1. Hier was ook niets te zien van de bloedmaan. Een vriend van ons had op fb foto's gezet van de bloedmaan in diverse stadia dat was prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...