Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 13 juli 2018

Octopus

Wat is Ravelry toch een schatkist vol prachtige, bijzondere patronen! Deze zag ik vandaag:

Deze prachtige octopus kreeg de naam Claude en je kunt het Engels-talige patroon kopen via Ravelry, maar ook via Etsy is dit patroon te koop. (klik bij bestellen eerst op Add to Chart, en je kunt dan met i-deal betalen).
Ook de onderkant is prachtig!


Volgens het patroon is deze octopus gehaakt met dikke katoen (spanwijdte is dan 115 cm!!), maar met dunnere katoen (Catania) wordt-ie wat kleiner (en handzamer?).
Onder de naam Patchwork Moose zijn nog veel meer prachtige patronen gemaakt, zoals dit Zeepaardje

of deze krab:
Je vindt ze hier allemaal terug.5 opmerkingen:

 1. wow, wat een mooi patroon zeg. Geweldig dat jij dit soort dingen altijd tegenkomt en met ons deelt. Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig zeg die octopus, maar dat zeepaardje is ook heel lief. Geweldig! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heb de octopus vorig jaar gemaakt ,prachtig maar de poten zijn wel een werk dat je onderschat

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ravelry heeft iedere week wel weer iets nieuws. Deze octopus is in het echt nog mooier dan op de foto's. Een vriend van ons heeft hem voor zijn kinderen gehaakt. Juist groot is hij grappig om te zien en de kinderen spelen er graag mee.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. i like so much...Thanks for sharing the good information!
  ไฮโลออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...