Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 31 mei 2017

Grote stappen

Het is een kwestie van veel afvinken, deze week. Lijsten vol met dingen die ik nog moet doen en een geruststellend vinkje erachter als het is afgewerkt.  Ik moet je bekennen dat ik het toch best weer spannend vind, hoor! Hoeveel mensen staan er zaterdag op de Markt?
Ali heeft koffie, thee, water, sap en meters cake ingekocht  - genoeg voor een klein legertje. Hij mag dan wel al 25 jaar in Nederland zijn, zijn oosterse gastvrijheid zit in de genen 😊.

Ik mag dan wel aardig op schema zitten, er blijft natuurlijk ook genoeg liggen wat niet af is. Zo had ik graag dit dekentje af willen hebben. Maar met de zomerse temperaturen van de afgelopen dagen was dit toch iets teveel gevraagd... grote stappen gauw thuis, maar dan moet je natuurlijk niet stilstaan....


Ik ben nl. aan het breien met Bulky van Borgo de' Pazzi, een 100% wollen (zácht) garen. Dit woondekentje is heerlijk om onder te kruipen als je buiten zit, en dat zeewindje opsteekt. Het garen is te krijgen in originele schapenkleuren (= Naturalia), of bijvoorbeeld deze roze-rood tinten.


Ik brei op een rondbreinaald 15 mm, alleen ribbels. Lekker makkelijk en een prachtig effect met dit dikke garen, Ik leg het breisel wel in de wolkraam buiten a.s. zaterdag, waar je deze en andere kleuren terugvindt.


We verkopen sinds vorig jaar veel garens van Borgo de' Pazzi en ik word steeds enthousiaster! Ik blogde al over de PimaFrescoHanna (dít garen moet je voelen! Zo zacht!), Amore en nog veel meer! Het leuke boekje Let's get Chunky is volop op voorraad.


Zaterdag hebben we ook een extra dik garen; Grosso.
Dit garen is ook geschikt voor armbreien en grove woonaccessoires:

Afbeeldingsresultaat voor let's get chunky grosso

Overigens zijn er ook prachtige kant-garens van Borgo de' Pazzi (hou het blog nog even in de gaten voor zaterdag!)

Afbeeldingsresultaat voor let's get chunky grosso

In de goodiebag zit ook een leuke verrassing van dit merk!

Stay Tuned! 😀

1 opmerking:

  1. Leg gewoon het breiwerk in uitvoering bij de garens. Mensen kunnen dan zien en voelen hoe het is om met dit prachtige garen te werken. Aan breien kom je vast niet toe, want het loopt vast storm op het Brei- en haakfestival. Wat is Ali een topper dat hij zo goed voor het natje en droogje zorgt.

    Succes met de laatste voorbereidingen, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...