Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 19 mei 2017

Lekker zacht!

Het lijkt wel een pakhuis!
Doos na doos komt binnen om te zorgen dat we op 3 juni een goedgevulde winkel hebben om al die Nederlandse en Belgische handwerksters van draadjes te voorzien. En dan nog de spulletjes voor de goodie-bag (later meer 😊), die even opgeslagen moeten worden tot we ze gaan vullen....


Maar uiteraard verdwijnt niet alles naar de achterkant, ik ben voortdurend bezig om bolletjes in te schuiven om plaats te maken voor nieuwe. Zoals deze:

 Klik hier voor Durable Cosy Fine in onze webwinkel. Art.nr. 010.67

Dit is de Durable Cosy fine. Een vertrouwd merk (ken je die gordijntjes-katoen nog?) met nu hele hippe garens. Cosy Fine is een lekker zacht garen, een katoen mix van 58% katoen en 42% polyacryl. Op een bolletje van 50 gram zit 105 meter (€ 2,95)


Dat werd natuurlijk een beetje schuiven om de 36 kleuren in de winkel kwijt te kunnen. Ik gaf ze een plekje op de eerste rang, het is zo'n beetje het eerste wat je ziet als je bij ons binnenstapt. Hieronder zie je de kleuren nogmaals afgebeeld. Zachte pastels en vrolijke tinten - voor elk wat wils.
Ik wil er snel mee aan de slag - maar dat opruimen, he?

Gelukkig zijn er al voorbeelden van wat je met dit garen kan doen. Het patroon van dit geometrische kussen vind je terug op CraftKitchen


En deze heerlijk comfortabele sjaal is ontworpen door Wieke en kreeg de naam Shape of You.


Je vindt het zeer uitgebreide, Nederlandse patroon op de website van DurableYarn.com 
Je kunt eindeloos combineren met kleurtjes (je hebt 8 bolletjes nodig) en zo je lievelingskleurtjes gebruiken.
Leuk om te weten: Wieke neemt deze sjaal ook mee op het Zeeuwse Brei- en Haakfestival!


Dit garen is door de samenstelling ook heel geschikt voor dekentjes en kinderkleding. 
Natuurlijk mag je dit garen ook bestellen, zolang de webshop nog niet klaar is mag dat gewoon via de mail.

En nu gauw nog wat doosjes wegwerken!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten