Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 13 mei 2017

Mei-blommetjes


Het regent, het regent,
het sputtert en spat!
Zoet geuren de bloempjes
en groen wordt het gras.
Mei-regen brengt zegen
wie gaat er mee op pad?
We zullen niet smelten
al worden we nat!

(pingelepong)


Dit liedje zit al een paar dagen in mijn hoofd. Mijn vader zong het voor ons toen we nog heel klein waren - een heerlijke herinnering. Het "pingelepong" verzon hij erbij en nu kan ik het liedje nooit meer zingen zonder pingelepong. Ik herinner me kleine glaasjes op de vensterbank die ik vulde met "vuulte", onkruid, bloeiende grassen (zo mooi - zo verschillend!) en mei-blommetjes. Ik zat al wel op de middelbare school eer ik ontdekte dat de gemiddelde Nederlander het lieve bloemetje Madeliefje noemde. Voor mij blijven het mei-blommetjes. 

Dit is een unieke Moederdag-editie van Unicat, het zal je niet verbazen dat deze kleur de naam Madeliefje kreeg (Gänseblümchen in het Duits, geef mij maar Mei-blommetje). Het tere gele hartje, de witte bloemblaadjes met nét dat tikje zachtroze.
Ik heb een beperkt aantal bollen van deze kleur, deze kleur is niet meer na te bestellen dus op = op!
(€ 24,95 per bol, 900 meter)  Helaas zijn alle bollen verkocht!


Bij de bol zit een klein labeltje/knoopje met de tekst Handmade
Bestellen kan via de mail, bestellingen worden verzonden op volgorde van binnenkomst. Op = op!
Uiteraard staan er dinsdag ook een aantal bollen in de winkel.

3 opmerkingen:

 1. Haha, ja vuulte....toen ik uit Zeeland wegging en in de zomer het vuulte de grond uitspoot, moest ik toch wel even heel goed nadenken hoe ik dat goed kon vertalen voor mijn man :-)
  Dat Zeeuws is toch een geweldig taaltje hoor, jammer dat ik dat hier niet 'praete' kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb al heel vaak geblogd over dit garen, kijk even onder het label Unicat op dit blog. Breien op nld 3-4, haken op 4-5
   Het is half katoen en half acryl. Onder het label unicat vind je ook heel veel ideeen voor mooie projectjes met dit garen.

   Verwijderen