Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 8 mei 2017

Lapjes-tas

Tassen heb je nooit genoeg 😀,zeggen ze. Hoewel ik absoluut geen hand-tassen-mens ben (ik ga de deur toch nauwelijks uit) fascineren tassen me wel altijd. En ik maak ze graag!

Deze kwam ik tegen op Ravelry en wil ik jullie graag doorgeven:


Hoe vrolijk is deze streepjes-tas. Je ziet dergelijke tassen regelmatig met gehaakte vierkantjes, maar breien kan dus zeker ook. Het zijn gebreide vierkantjes, in streepjes. De link in Ravelry verwijst naar een Japanse website, waar je een schema vindt. Dit schema is zeker genoeg om deze tas te maken (samen met een beetje improviseren!).

De tas hierboven is gevilt, wat 'm sterker maakt. Als je niet vilt (of wol gebruikt die je niet kunt vilten) is het raadzaam om de tas te voeren, Zeker als je alles in ribbels breit kan de tas nl. gaan uitzakken. 

Op Ravelry zie je een paar hele leuke exemplaren:
Op Ravelry zie je verschillende uitvoeringen, Veel zijn gebreid van losse lapjes, een enkeling brei de lapjes tijdens het breien al aan elkaar. Opdat de beschrijving in het Japans is moet je dus zelf wat improviseren 😁.
6 opmerkingen:

 1. Ja, die is leuk zeg! Deze kan ik zelfs ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat toevallig, ik zag deze variant pas nog met geweven vierkantjes, ook zo leuk! Ideetje om te gaan onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo leuk. Heb het patroon in lapjes om de tas te naaien. Maar ga zeker ook deze proberen😊

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die is leuk! Maar dan wel gehaakt he ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuke tas. Fijn dat je hem hebt willen delen. Zelf zou ik hem willen vilten. Kun je ook zeggen hoeveel wol van de twee kleuren nodig is?
  Alvast bedankt.
  Lorelei

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...