Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 8 mei 2017

Lapjes-tas

Tassen heb je nooit genoeg 😀,zeggen ze. Hoewel ik absoluut geen hand-tassen-mens ben (ik ga de deur toch nauwelijks uit) fascineren tassen me wel altijd. En ik maak ze graag!

Deze kwam ik tegen op Ravelry en wil ik jullie graag doorgeven:


Hoe vrolijk is deze streepjes-tas. Je ziet dergelijke tassen regelmatig met gehaakte vierkantjes, maar breien kan dus zeker ook. Het zijn gebreide vierkantjes, in streepjes. De link in Ravelry verwijst naar een Japanse website, waar je een schema vindt. Dit schema is zeker genoeg om deze tas te maken (samen met een beetje improviseren!).

De tas hierboven is gevilt, wat 'm sterker maakt. Als je niet vilt (of wol gebruikt die je niet kunt vilten) is het raadzaam om de tas te voeren, Zeker als je alles in ribbels breit kan de tas nl. gaan uitzakken. 

Op Ravelry zie je een paar hele leuke exemplaren:
Op Ravelry zie je verschillende uitvoeringen, Veel zijn gebreid van losse lapjes, een enkeling brei de lapjes tijdens het breien al aan elkaar. Opdat de beschrijving in het Japans is moet je dus zelf wat improviseren 😁.
6 opmerkingen:

 1. Ja, die is leuk zeg! Deze kan ik zelfs ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat toevallig, ik zag deze variant pas nog met geweven vierkantjes, ook zo leuk! Ideetje om te gaan onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo leuk. Heb het patroon in lapjes om de tas te naaien. Maar ga zeker ook deze proberen😊

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die is leuk! Maar dan wel gehaakt he ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuke tas. Fijn dat je hem hebt willen delen. Zelf zou ik hem willen vilten. Kun je ook zeggen hoeveel wol van de twee kleuren nodig is?
  Alvast bedankt.
  Lorelei

  BeantwoordenVerwijderen