Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 9 mei 2017

Walvis

Deze gehaakte Walvis is echt leuk! Voor een beetje geoefende haakster prima te doen. Hij wordt gehaakt in losse delen en daarna in elkaar genaaid.

Baby Humpback Whale crochet pattern

Het patroon in beschreven in het Engels (let op : Amerikaanse haaktermen). Je kunt het gratis patroon vinden bij One Dog Woof
Deze Walvis is gehaakt met garen dat in Nederland niet te verkrijgen is, maar er zijn zat alternatieven. Voor het gemeleerde effect kies je bijvoorbeeld  Scheepjes Velvet of Stone Washed of voor een katoenen versie bijv. Softfun Denim. Pas je haaknaald aan het garen aan, neem voor knuffels altijd een (halve) haaknaald kleiner dan op het etiket staat aangegeven.

Humpback whale tailFoto's en idee: One Dog Woof
1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...