Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 17 mei 2017

Nieuwe Zeeuwse Kussens

Weet je wat zo leuk is aan tradities en nostalgie? Dat je ze weer kan gebruiken voor nieuwe patronen en toepassingen. Ons Zeeuws Schortenbont, de Zeeuwse Knop, de patronen van de visserstruien.... ze zijn allemaal bruikbaar voor nieuwe, hippe toepassingen.
Een nieuw idee kon natuurlijk niet uitblijven!


Ans maakte dit leuke kussen van het Arnemuidse slangenpatroon. Nu niet gebreid, maar gehaakt in vasten en noppen. 


De achterkant heeft hetzelfde patroon maar dan in filethaakwerk. 
Dit kussen noemen we Arnemuidse Slangen

En Ans maakte er nóg een:


Dit kussen is gebaseerd op de motiefjes van het Zeeuwse Schortenbont:
Ook dit kussen kreeg een achterkant met hetzelfde motief maar dan in filet-haakwerk:Dit kussen noemen we Walcheren 


De kussens zijn ruim (ca 45 x 45 cm - afhankelijk van je hand van haken) en gehaakt van 4 bollen Lammy Cablé 4. Dit is 110% microfaser, 225 meter op 100 gram à € 3,50
Wil je 2 kanten met nopjes-motief, dan heb je 5 bollen nodig (of als je de voor- en achterkant van verschillende kleuren maakt)

Als je 4 bollen koopt of bestelt krijg je beide patronen erbij. De pakketjes kunnen vaccuum worden verzonden (verzendkosten 3,95). Bestellen kan via mail (jaffari @ zeelandnet . nl) of telefonisch tijdens openingstijden.

Dit zijn de kleuren die er momenteel zijn: Turkoois, off-white, lichtgrijs, donkergrijs, zachtgroen, fuchsia, zachtroze, wit, camel geel, donkerblauw, lichtblauw en middenblauw.Geniet van deze mooie dag!
6 opmerkingen:

 1. mooi om er kussens van te maken, ik denk er wel eens over om de patronen te verkleinen om er een baby deken van te maken of dat zal lukken weet ik niet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb een paar jaar geleden een baby dekentje er van gemaakt, in wit en blauw. Eens zoeken in het "archief" van Jeanet, Blij dat ik brei

   Verwijderen
  2. Gevonden:
   https://blij-dat-ik-brei.blogspot.nl/2013/12/zeeuws-dekentje_2.html

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Bestellen kun je door even een mailtje naar Jeanet te sturen

   Verwijderen