Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 17 mei 2017

Nieuwe Zeeuwse Kussens

Weet je wat zo leuk is aan tradities en nostalgie? Dat je ze weer kan gebruiken voor nieuwe patronen en toepassingen. Ons Zeeuws Schortenbont, de Zeeuwse Knop, de patronen van de visserstruien.... ze zijn allemaal bruikbaar voor nieuwe, hippe toepassingen.
Een nieuw idee kon natuurlijk niet uitblijven!


Ans maakte dit leuke kussen van het Arnemuidse slangenpatroon. Nu niet gebreid, maar gehaakt in vasten en noppen. 


De achterkant heeft hetzelfde patroon maar dan in filethaakwerk. 
Dit kussen noemen we Arnemuidse Slangen

En Ans maakte er nóg een:


Dit kussen is gebaseerd op de motiefjes van het Zeeuwse Schortenbont:
Ook dit kussen kreeg een achterkant met hetzelfde motief maar dan in filet-haakwerk:Dit kussen noemen we Walcheren 


De kussens zijn ruim (ca 45 x 45 cm - afhankelijk van je hand van haken) en gehaakt van 4 bollen Lammy Cablé 4. Dit is 110% microfaser, 225 meter op 100 gram à € 3,50
Wil je 2 kanten met nopjes-motief, dan heb je 5 bollen nodig (of als je de voor- en achterkant van verschillende kleuren maakt)

Als je 4 bollen koopt of bestelt krijg je beide patronen erbij. De pakketjes kunnen vaccuum worden verzonden (verzendkosten 3,95). Bestellen kan via mail (jaffari @ zeelandnet . nl) of telefonisch tijdens openingstijden.

Dit zijn de kleuren die er momenteel zijn: Turkoois, off-white, lichtgrijs, donkergrijs, zachtgroen, fuchsia, zachtroze, wit, camel geel, donkerblauw, lichtblauw en middenblauw.Geniet van deze mooie dag!
6 opmerkingen:

 1. mooi om er kussens van te maken, ik denk er wel eens over om de patronen te verkleinen om er een baby deken van te maken of dat zal lukken weet ik niet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb een paar jaar geleden een baby dekentje er van gemaakt, in wit en blauw. Eens zoeken in het "archief" van Jeanet, Blij dat ik brei

   Verwijderen
  2. Gevonden:
   https://blij-dat-ik-brei.blogspot.nl/2013/12/zeeuws-dekentje_2.html

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Bestellen kun je door even een mailtje naar Jeanet te sturen

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...