Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 24 mei 2017

Sokkendokter

Zoals ik al liet doorschemeren gaan we op het Zeeuwse Brei- en Haakfestival ook iets met sokkenbreien doen. Erry Pieters en Ellen Voortman zijn deze dag onze sokkendokters!
Heb je vragen over het breien van sokken? Dan kun je deze dag bij onze sokkendokters terecht 😀.

De clou van het sokkenbreien is uiteraard de hiel! Er zijn zoveel manieren om de bocht om te gaan..... grote hiel, kleine hiel, jojo-hiel, achteraf-hiel.....
Erry schreef voor deze dag een exclusief patroon met een Arnemuids motiefje:


Ze koos voor een sneaker, met op de wreef een kleine variant van de Arnemuidse slangen.


Voor wie het nog niet weet: Erry is een kei in het maken van sokken met visserstrui-motieven. Op Ravelry vind je al haar patronen terug, o.a. de Katwijker Frok, de Scheveningse draai en de Klokken van Arnemuiden


Dit patroontje heet "de Sneakers uit Erremuu"

Je krijgt het patroontje gratis bij aankoop van een bol sokkenwol. Voor dit patroontje kun je het beste een effen bol nemen, met kleurtjes zal het patroontje wegvallen.
Wil je deze dag leren hoe je een hiel breit? Schuif dan aan bij Erry aan tafel. Uiteraard moet je dan wel wat huiswerk doen! Brei thuis alvast een boordje van enkele centimeters over 60 steken (medium sok) in bijv. 2 recht , 2 averecht. Omdat de sneaker zo kort is kun je dan gelijk beginnen met de hiel.

Wil je juist eens wat bijzonders leren? Dan schuif je aan bij Ellen. Zij gaat een "achteraf-hiel" breien!

Achterafhiel_6a_small2Als je mee wil breien heb je iets meer huiswerk: Brei een sok(je)/beentje van ca 5 cm en dan over de helft van de steken een andere (gekleurde) losse draad breien. Vervolgense met de gewone draad nog 5 cm breien (zie 1e foto). Je breit thuis het sokje dus zonder hier maar met een markeringsdraad.
De rest............vertelt Ellen je op de workshop.

Je hoeft je niet aan te melden voor deze workshops, schuif gewoon lekker aan (of kijk mee over de schouders).

Noas Cardigan

Enne..... laten we nou nog héle leuke sokkenwolletjes binnenkrijgen :-)
Wordt vervolgd!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...