zaterdag 6 mei 2017

Op tijd - deel 2 (Miriam´s versie)

Lieve lezers, 
Naar aanleiding van jullie reacties is hier een blogje van mij! Velen vroegen hoe ik reageerde op de verrassing die mij te wachten stond toen ik woensdag morgen ietsjes vroeger bleek te zijn. Ik zal bij het begin beginnen.


Woensdag morgen ging mijn wekker af om 6:15, de tijd die ik normaal juist voor zaterdagen instel. Heb ik die tijd dinsdag avond gecheckt? Ehm... volgens mij niet. Vraag me ook maar niet waarom ik mijn wekker nog zet, ik laat hem altijd een half uur gaan en zet hem uit, waarna ik vervolgens weer in slaap val. Gelukkig heb ik mama, die mij ook deze morgen weer uit bed wist te krijgen, want tja, ik moest over drie kwartier op werk zijn (niet dus). 

Ik vlieg naar beneden, drink wat, eet wat, vlieg weer naar boven. 10 over half weg rijden, zei mama. Het was nog maar 10 voor half, dus wat doe ik? Ik duik nog even in bed, dan kan ik nog tien minuutjes met mijn dekens kroelen om vervolgens de dag dan toch echt te beginnen. Als ik opsta is het 5 over half, iets later dan gepland maar dit kan ik nog halen. Met mijn tandenborstel in mijn mond (alsof hij uit zichzelf zal poetsen) hijs ik mezelf in mijn werk kleren. Sokken raap ik ook ergens vandaag, telefoon mee. Hup naar beneden. 10 over half! Precies op tijd. Nog even mijn schoenen aandoen, tas pakken, jas pakken, lunch in mijn tas doen, mijn haar doen... maar ik was wel 10 over half beneden! 

Mama heeft mij inmiddels al meerdere keren geroepen, hoe vaak weet ik eigenlijk ook niet meer... Het ging het ene oor in en het andere oor uit, vrees ik. Mijn knot van gister hangt nog half in mijn haar, mijn veters zijn los en ik ren snel achter mama aan. Terwijl ik in de auto mijn veters strik zegt ze gestrest tegen mij, "Jij bent nou nooit op tijd!". Ach ja, nooit op tijd is overdreven, denk ik terwijl ik mijn ongekamde haar in een nieuwe knot weet te krijgen. Ja, ik moet vaak haasten, maar ik ben altijd (of meestal) gewoon op tijd! Misschien dan met een verwaaid hoofd en gutsende oksels, maar op tijd is op tijd, toch? 

Eenmaal bij de bakker glimlach ik naar mama, ik zeg een dankjewel, geef een kus en zeg grijnzend, "Zie je wel mam? Ik ben hardstikke op tijd." Ik hop de auto uit en ga snel het hoekje om, langs achter bij de bakker naar binnen. De deur zit op slot, vreemd, want hoewel ik misschien wel op tijd ben, ben ik ook nooit de eerste. Sam, de bakker, komt de deur open doen. Fronsend kijkt hij mij aan terwijl ik naar binnen ga. "Wat is er? Ik moet vandaag toch werken?" Vraag ik na een minuutje. Sam knikt, "Kan best wezen, maar volgens mij ben je een uur te vroeg." Ik kijk op de klok, 6:55. Vijf minuten voor zeven. Sam en ik lachen alle twee, een uur te vroeg! In mijn vakantie nog wel! Suzan, mijn andere baas, ligt nog op bed, krijg ik al snel te horen. Iedereen ligt nog op bed... Ook is er nog geen werk voor me, ach ja, nog drie kwartier wachten en iedereen komt weer op gang, kan ik nog even dag dromen... Een uur te vroeg, wie had gedacht dat het mij zou overkomen? Want ja mam, ik was immers nooit op tijd... Toch? 😉


17 opmerkingen:

 1. Haha. Geweldig versie van de andere kant.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om ook jouw kant van het verhaal te horen! Ik vroeg me dat al af!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihihi geweldig Mirjam, om jouw versie ook hier te lezen ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk geschreven dit!! En herkenbaar 😂 ik werk in de zorg met wisselende tijden, het gebeurd mij nog steeds wel eens dat ik mij heb vergist 😊 dat ik om 8:00 begin en een avonddienst blijk te hebben...
  Nogmaals: leuk geschreven!

  Groetjes Marijke
  (zusjeknus.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat leuk om jouw verhaaltje te lezen, bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, wat kan jij leuk vertellen!
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo herkenbaar. Je hebt wel een hele lieve moeder volgens mij.Tip het is zo moederdag. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi Miriam, Ik had jou versie afgelopen woensdag al gehoord
  maar heb toch genoten van je verslag.
  Je hebt net zo'n levendige schrijfstijl als je moeder, heerlijk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk jij kunt het bloggen welvan je moeder overnemen. En hoe herkenbaar je verhaal. Maarre je kon de bakker toch wel helpen met proeven. Had je gelijk je ontbijt binnen. (Tip voor de volgende keer)

  Gr Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heerlijk blogje om te lezen en och, moeders maken wel meer zulke foutjes, je moeder is niet de enige. Ik heb het ooit eens gepresteerd om mijn 2 kinderen op zondag bij school af te zetten, geen kind te bekennen natuurlijk. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk verhaal! Erg grappig om het van de andere kant te horen (lezen).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat schrijf je leuk! Super om jou kant van het verhaal ook te horen!

  BeantwoordenVerwijderen