Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 20 maart 2021

Lente!

We vierden vandaag Nowroez, het Perzische Nieuwjaar 1400. Dat begint op het moment dat de zon de evenaar passeert op weg naar het Noordelijk halfrond: de Lente is echt begonnen! Wat een mooie gedachte: een nieuw jaar met nieuw leven en licht.


 

Zoals bij vele feesten gaat dit gepaard met snoepen, versieringen en mooie verhalen. En telefoon. Heel veel telefoon...

Toch was ook de winkel gewoon open (dat heb je met multiculti) en klanten kwamen op afspraak. Morgen ga ik genieten van mijn eerste vrije zondag sinds begin december, mijn weekend kan niet meer stuk.

Om maar in het Perzisch te blijven: deze prachtige deken werd gehaakt met Granny Squares en lijkt door het kleurgebruik op een Perzisch tapijt, hoe gaaf is dat? Ik vond ze op dit Franstalige blog:



Als ik ooit nog eens veel tijd heb.......
Maar morgen ga in in elk geval genieten van mijn eerste vrije zondag sinds begin december, ik heb al een hele week voorpret! Gelukkig Nieuwjaar allemaal 😍.









6 opmerkingen:

  1. Gelukkig Nieuwjaar! En een foto van die deken daar kijk ik al jaren naar en wil ik nog steeds maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig nieuwjaar. En geniet morgen van je vrij dag, dat heb je echt verdiend.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een heel gelukkig en een gezond nieuwjaar voor jou en iedereen die je lief is.
    Groet Merel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gelukkig nieuwjaar voor jullie allemaal. Geniet van jouwe vrije dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gelukkig Nieuwjaar!
    Het prachtige kleed wat je op dit blog laat zien(het bovenste) van Clothoganco wilde ik gaan maken. Heb haar gemaild om het patroon te kopen, maar dat heeft ze niet. Ze is er zomaar aan begonnen met wol die ze nog had en bedacht er elke keer een stukje bij. Ik mocht het gebruiken als inspiratie mailde ze. Jammer voor ons!!!

    BeantwoordenVerwijderen