Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

woensdag 20 januari 2021

Kleurig-2

Wat grappig: ik keek net even terug waar ik vorig jaar rond deze tijd over blogde. Het is wel toevallig dat ik ook toen een rijtje garens liet zien - precies hetzelfde garen wat ik pas ook weer verfde! Ik ben echt wel fan van dit bijzondere draadje met het fijne tweed-effect. Dit garen is zelden in de webshop te vinden, het valt nl. ook bij de klanten in de winkel heel erg in de smaak en soms verkoop ik zelfs al strengen die nog niet eens droog zijn. Het strengetje zat ook al eens in een verrassings-abonnement maar nu dus weer opnieuw geverfd.Klanten-in-de-winkel is een utopie tegenwoordig. Hoewel we nu uitkijken naar 9 februari zie ik ook nieuwsberichten langkomen met "april" als datum van versoepelingen - ieks! 
Dus nam ik vanmiddag de tijd om deze pareltjes te fotograferen en in de webshop te zetten. Dit draadje heeft een prachtige 2-ply twijning en is superzacht (85% merino en 15% Multi-Colour Donegal Neps).
Een streng van 100 gram heeft een lengte van 400 meter en is dus vergelijkbaar met 4-draads sokkenwol. Het is niet geschikt voor sokken (geen polyamide) maar wel voor allerlei andere zachte breisels en haaksels. Voor een gehaakte of gebreide omslagdoek heb je 2 strengen nodig, voor een royale versie 3. Zoals de Katharina die je kunt haken van 3 strengen (of 2 plus 1 voor een contrasterende rand)


Met 1 strengetje brei je al een paar prachtige polsmoffen. En wil je het combineren met een draadje mohair, dan kan dat ook!


Ans haakte met 2 strengen de Victoriaanse sjaal van Sascha.

*****

Ook vulde ik de voorraad handgeverfde Merino-sokkenwol weeraan, die was zo goed als op. 
Volgende week krijg ik weer nieuwe kleurtjes verf binnen én nieuwe draadjes. Wij kleuren rustig verder, misschien jaagt het wat sombere gedachten weg....
(enkele dagen na dat berichtje kondigde ik het 5e Brei- en Haakfestival aan....... wisten wij veel... Ik voel wel aan mijn theewater dat dat dit jaar ook niet doorgaat, maar we leven maar bij de dag)

1 opmerking:

  1. Wat een prachtige garens. Zwijmel zwijmel ...
    Ik ga eens even in de webshop rondneuzen.
    Succes. Zet 'm op!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...