Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 9 januari 2021

Respect

Dit was toch wel een héle rare zaterdag.... De vorige zaterdagen in de lockdown waren voor mij nog heel erg druk. Feestdagen, kerstrommel opruimen, winkelvoorraad tellen. Maar vandaag voelde het zo verschrikkelijk kaal en leeg. Ik maakte nog wat pakketjes klaar, beantwoordde nog wat mails en telefoontjes en probeerde op te ruimen (wat doet iemand op een zaterdag als de winkel dicht is - ik kan het me niet herinneren...). Vak voor vak komen de bollen wel héél netjes en recht te liggen... héél veel bollen!

En bij het opruimen kom ik ook voorbeelden tegen die al een hele poos in de winkel hangen maar waar ik nog nooit over heb geblogd! Een zeldzaamheid, maar ze zijn er wel. Dit kolletje is er een voorbeeld van. Al vaker heb ik een dergelijk kolletje gebreid, van ander garen dat dan weer uit de collectie is gegaan of een andere feel & look heeft. Dit is een heerlijk simpel ontwerp, niet moeilijk en een lekker projectje als je het breien op de rondbreinaald onder de knie wil krijgen. Of als je een werkje wil wat voor de vuistweg breit zonder veel te moeten tellen:



Ik nam voor deze kol 3 bollen LangYarns Respect. (kleuren 26,64,67). Met rondbreinaald 6 mm/60cm werden 80 steken opgezet en breien maar: In het rond (!) 8 toeren recht, 8 toeren averecht. Na 48 toeren wissel je van kleur en herhaal je de boel en dan nog eens met de 3e kleur. 
LangYarns Respect is een superzacht lichtgewicht garen in een soort kettingstructuur, de merino en alpaca (met wat polyamide voor de slijtvastheid) maken het ontzettend zacht. Deze wol prikt écht niet!


Het mooie van dit patroontje: linksom, rechtsom, ondersteboven en binnenstebuiten: dit kolletje zit altijd goed. Door de wisseling van recht en averecht krijg je een soort harmonica-effect waardoor het heerlijk warm is en lekker aansluit in je jas op van die hele koude dagen als vandaag. Maar je kunt het dus ook helemaal uitrekken en over je hoofd trekken bij wind en regen.
Ingekruld meet het kolletje ca 30 x 27 cm en uitgetrokken ca 60 x 27 cm.


Er zijn zoveel combinaties mogelijk, of je kiest voor effen. Elke "streep" een andere kleur, het kan allemaal. Alle kleuren kun je hier terugvinden in de webshop. 


De poncho die je op de paspop ziet is gebreid door Linda. Het is de Ponchito XL (patroon Christel Smallegange), gebreid met een extra grote bol Maya (500gram/940 meter).








4 opmerkingen: