Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 18 januari 2021

Blauw

Hij is er weer: de blauwe maandag 😀. "Blue monday" zou de somberste dag van het jaar zijn. Degene die dat heeft bedacht of heeft uitgerekend had natuurlijk nog nooit een pandemie meegemaakt 😂. En als je dan bedenkt dat "een blauwe maandag" in onze taal een totaal andere betekenis heeft....:

Een blauwe maandag betekent 'een korte tijd'. Blauw had vroeger ook de figuurlijke betekenis 'onbetekenend, nietig, van weinig waarde'. Een blauwe maandag betekende dus oorspronkelijk vermoedelijk 'een maandag van geen betekenis'.

Mijn maandag was prima! Beetje hectisch maar ach, dat went. Ik heb fijn gewerkt in het verpleeghuis, het vuur uit mijn sloffen gelopen (héél goed voor mij) en hopelijk een paar mensen blij gemaakt. Écht aangepoot maar wat geeft het toch voldoening. Toen ik terugkwam puilde mijn mailbox uit, ik draaide strengetjes van mijn wolletje op het wasrek, flanste een maaltijd in elkaar (nee, het zijn niet altijd culinaire hoogstandjes) en plof na dit blogje op de bank. Morgen weer een dag! Maar dan dinsdag :-)


Maar om die blauwe maandag niet kleurloos te laten verlopen heb ik een prachtig patroontje uitgezocht. In het blauw natuurlijk!


Het patroon is een gratis patroon op Ravelry. Het  is in het Duits beschreven maar als je wat ervaring hebt in het breien van sokken kom je er vast wel uit met de schema's die bij het patroon staan.
Fijne blauwe maandag nog en geniet van de dinsdag 😊.












5 opmerkingen:

 1. Wat een schitterende kleuren!
  Zijn deze strengen bestemd voor de verrassingspaketten?
  Groet van TanteJo uit Middelburg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige blauwe sokken!!! Dankjewel voor de inspiratie. En wat een prachtig gekleurde strengen heb je weer gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk Jeanet, was net op zoek naar een patroon voor de sokkenwol die ik laatst besteld had.
  Trots en dankbaar voor je inzet in het verpleeghuis. Weet hoe moeilijk het overal is.
  Groetjes Wia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, ja dat gedoe met die blauwe maandag... Ik heb er (ook) niks mee. Maar het komt natuurlijk van een Engelse term, van 'i am feeling blue', oftewel somber. Omdat het zo'n donkere saaie dag is en het nog een tijd duurt voordat er echt weer wat leuks (zoals de lente) op stapel staat :)
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met blauwe maandag heb ik helemaal niks ... met de kleur blauw daarentegen heel veel ... ben dol op blauw!
  Je laat ons prachtige sokken en strengen garen zien.

  BeantwoordenVerwijderen