Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 11 januari 2021

Kleedjes en mandjes

Als het een januari was geweest als andere jaren dan waren we nu overspoeld met reclames en folders voor sportscholen, opruimboxen, diëten en groene planten voor je huis. Maar het is geen januari als alle andere... Die sportscholen blijven dicht, wandelen doen we toch al - het liefst met zijn allen in de sneeuw in Limburg in één weekend - dat  diëten wordt nog wel een dingetje en ieders huis is nu wel opgeruimd, behalve dat van mij 😂. Nu we nog langer in een lockdown blijven zitten worden we erg op onszelf aangewezen. Ik vond nog een leuk idee om je groene plant een mooi plekje te geven. Die plant kun je misschien nog scoren bij een bloemenwinkel in zijn buiten-kraampje. Dat kleedje maak je zelf!


Deze originele hanger maak je van een (paar) kleedje(s). Gebruik textiel-versteviger of verdunde houtlijm om het kleedje te stijven, een ballon is daarbij een handig middel maar een glazen schaal ofzo kan ook!


Onder het label Kleedjes verzamelde ik  in de loop van deze 9 jaar dat ik dit verlanglijstje bij hou (sinds 2012) nog wat leuke dingen.
Aan het eind van 2020 zag ik op Facebook af en toe een foto voorbij komen met een stapel labels van garens. Het aantal gehaakte of gebreide kilometers kon zo worden uitgerekend. (Ik ben altijd erg jaloers op die uitkomst...). Misschien heb je naast alle etiketjes ook nog wat draadjes bewaard, dan kun je nog iets leuks freubelen, ik blogde er over in 2014:



Misschien best een leuk idee als je na uren thuisonderwijs je kinderen achter het behang wil plakken 😁. Je vindt hier terug hoe wij dat toen deden.

Enne, ik doe misschien luchtig maar een licht paniekgevoel moet ik toch wel onderdrukken als ik over die extra weken lockdown denk...















1 opmerking:

  1. Denk terug aan de jaren 80, haakte ook kleedjes om schaaltjes te maken. Toen werd er nog suikerwater gebruikt.
    Hou je taai Jeanet, hoop voor jou dat je gesteund blijft door bestellingen om de lockdown door te komen
    Groetjes Wia

    BeantwoordenVerwijderen