Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: Helaas is ook onze winkel per direct gesloten i.v.m. de Lockdown tot 9 februari 2021. Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

woensdag 13 januari 2021

Glas in lood

Gisteren vond ik weer een pareltje op Ravelry! Het patroon kreeg de naam "Glasmålning" wat vertaald kan worden naar Glas-in-Lood:


De prachtig gebreide ajourmotieven doen denken aan kerkramen.

 

Het is gebreid van ca 500 meter garen in een langzaam kleurverloop. Het patroon (engels met schema's/tekeningen) kun je kopen via Ravelry.


Neem voor dit patroon niet te druk garen. Een effen draad of heel langzaam verloop doet het prachtige patroon het mooist uitkomen. Wist je dat je unicat ook in kleinere opmaak kan bestellen? (500 of 750 meter). Je hoeft dan niet een heleboel van je standaardbol weg te gooien. Deze lengtes heb ik niet standaard op voorraad maar ik bestel nog steeds heel regelmatig unicat op verzoek!
Wil je liever een wat winters effect? Dan kun je prima een draadje mohair mee in een bijpassende kleur!


2 opmerkingen:

  1. Oh wat mooi!!! Ik ben op slag verliefd! Zou je met die kleur keuze en die mohair draad ook een omslag doek kunnen haken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig zeg. Weer wat voor op mijn lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...