Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 2 januari 2021

Songs of Sorrow

Het was maar héél stilletjes op de weg toen ik gisterenmorgen om half 7 naar mijn werk reed. Na een korte check of alle ramen nog heel waren van de winkel - we hebben al eerder "verrassingen" gehad - kon ik opgelucht verder rijden. Vandaag was ik vrij en heb ik alle kerst-toestanden opgeruimd. 't Is mooi geweest, licht en ruimte komen ervoor in de plaats. Misschien komt dat dan ook in mijn hoofd 😁. De eerste plannen en ideeën beginnen een beetje vorm te krijgen, nu nog zak tijd én een lading energie....

Vanaf volgende week kun je je in elk geval weer inschrijven voor de verrassingsabonnementen van de handgeverfde wol voor 2021 (nieuwsgierig geworden? Vorig jaar schreef ik er hier over). Tot die tijd een beetje inspiratie:

Ingrid breide al -tig sokken, met effen of met handgeverfd garen of een combinatie van die twee:


Inspiratie voor de patroontjes haalt ze o.a. uit de Soxx-boeken of van Ravelry. Zo kocht ze het patroon van de Tromso-sokken en pastte dat een beetje aan:


Of gewoon een gladde sok met handgeverfd garen omdat de kleurtjes niets anders nodig hebben:


We verkopen ook veel effen sokkenwol die niet in de webshop staat. Zoek je iets dergelijks? Mail dan even naar info@blij-dat-ik-brei.nl

En Linda liet net een prachtig begin zien van een trui met een handgeverfd garen in de Draadjes en Praatjes-groep. Op Ravelry vond ik nog dit prachtige patroon van Sara Gresbach: Song of Sorrow, gemaakt van 1 streng handgeverfd garen en een effen bijpassende kleur. Ze omschrijft het heel mooi:
"Crafting and creating can be such a beautiful reflection of our lives.

As knitters, we often reflect upon what was going on in our lives while we knitted a certain project, and it forever serves as a reminder of that specific event or time.

Each stitch contains a piece of what we were feeling while we worked…..joy, worry, excitement, and even sorrow."


Je kunt het Engelstalige patroon kopen via Ravelry of Etsy


Alle handgeverfde strengen vind je hier

Maar nu eerst even op de bank met mijn simpele werkje. Ik probeer tussendoor zoveel mogelijk de telefoon op te nemen maar eh, niet buiten de normale winkeltijden en al helemaal niet 's avonds - het is opvallend hoe vaak ik de telefoon van de winkel hoor rinkelen op eh, bizarre tijden 😁. Goed weekend!











1 opmerking:

  1. Beste wensen Jeanet en zorg maar dat je jezelf niet voorbij loopt. Die zak tijd EN energie zouden veel mensen willen denk ik, waaronder ikzelf. Heel leuke patroontjes toon je ons weer, inspiratie genoeg!

    BeantwoordenVerwijderen