Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

zaterdag 23 januari 2021

Omslagdoek Pieternella

Met het opruimen van de winkel en het fotograferen van allerlei bolletjes voor bestellingen kom ik van alles tegen. Omdat niemand meer bolletjes kan voelen en projectjes van dichtbij kan bekijken of passen hangen sommige voorbeelden er wat verloren bij. Deze prachtige sjaal liet ik vandaag weer door mijn handen gaan. 


Het is de omslagdoek Pieternella, die we maakten naar aanleiding van het avonddoekje. Ik schreef er o.a. hier over. De prachtige oudroze kleur blijkt ondertussen niet meer leverbaar 😔, wat heel jammer is want vaak loopt de kleur van het getoonde voorbeeld nu eenmaal het allerbeste.
Omdat binnenkort ook weer nieuwe zomergarens een plekje moeten krijgen in de winkel, gaan we plaats maken! Ik ben uiteraard optimistisch (overdag dan he, 's nachts is dat lastiger....) dat we binnenkort de winkel weer open mogen doen en dat iedereen in levenden lijve weer mag voelen, aaien en combineren in de winkel zelf. Tot die tijd moet je van mij aannemen dat dit garen (LangYarns Earth) een heerlijk zacht garen is met o.a. Alpaca en merinowol. Deze omslagdoek werd gebreid op een lange rondbreinaald 5,5 mm (vanwege het grote aantal steken)Pieternella is wel voor de gevorderde breister, heb je niet zoveel ervaring maar wil je wel een warme omslagdoek? Ik doe er een extra breipatroon bij dat je ook voor dit garen kan gebruiken . Ook dat patroon is niet zo diep - net als Pieternella, dus geen enorme punt op de rug en lekker veel breedte.

Je vindt de breipakketten in de webshop met korting. Ik heb van alle kleuren echter maar 1 pakket, dus wacht niet te lang!

Fijn weekend


1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...