Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 7 oktober 2020

Kleurenpallet

Met de huidige sombere dagen kunnen we wel wat kleur gebruiken. Ik ben altijd verzot op de verschillende dozen met mini-bolletjes voor kleurrijke projecten. Ooit verkocht ik zo'n box aan een klant in Japan en ze mailde mij later dat ze de inhoud van de doos eerst een paar weken in een glazen schaal had gedaan en op tafel had gezet om pas na een paar weken genieten van de kleurtjes aan een dekentje te beginnen. 

Ik ben blijkbaar niet de enige die zo'n box leuk vind, want met regelmaat zijn de pakketten bij verschillende leveranciers een tijdje uitverkocht. De doosjes voor dit dekentje zijn voorlopig niet leverbaar en deze ook niet. Maar geen nood, er zijn nog meer mogelijkheden. Zo heeft Durable ook een dergelijke box:


88 bolletjes van 20 gram, (86 verschillende kleurtjes en 2 extra bolletjes in zwart en wit). Daar kun je prachtige kleurrijke projecten mee maken, bijvoorbeeld de deken die ik gisteren liet zien. 
De boxen staan in de webshop en heb je een paar bollen effen katoen nodig, mail me dan gerust! Het is voor mij in mijn uppie ondoenlijk om alle kwaliteiten en kleuren die ik in de winkel verkoop in de webshop te zetten (én de voorraad bij te houden, vooral dát!).

Gisteren liet Alexandra in onze Draadjes en Praatjes-groep deze prachtige deken zien (ik mag het hier delen):


Ze gebruikte hiervoor een doos StoneWashed Colour Pack en 13 bolletjes effen Stone Washed. Wat een prachtige deken! Het patroon komt van Canadutch en heet Sliding Tiles Blanket


Je kunt het gratis patroon vinden op het blog van Canadutch, waar je een uitgebreide beschrijving vindt in het Nederlands en Engels maar je kunt ook kiezen voor een overzichtelijk PDF-patroon met extra mogelijkheden en tips dat je kunt bestellen via Ravelry

Foto's en patroon: Canadutch 


2 opmerkingen:

  1. Wat een kleurige deken. Hij ziet er ingewikkeld uit maar ik heb met wat beter kijken gezien hoe het werkt, het zit in het combineren van granny's. Mooi en kunstig hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dat is echt een schatkist, zo'n doos met kleurige bolletjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...