Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 12 oktober 2020

Vaatdoekjes met kleur

Toen ik 2 weken een inspiratieloze dag  had kreeg ik prompt een paar leuke ideeën toegezonden 😁. Deze leuke vaatdoekjes van Marieke wil ik jullie niet onthouden, ze breide deze zelf:Ze stuurde me ook de link naar het patroon van Purl Soho
Het patroon is in het Engels beschreven en er wordt in ribbels gebreid met verkorte toeren. 
Gebruik voor vaatdoekjes het liefst ongemerceriseerde katoen, die neemt het beste en snelste vocht op.
Bijv. Cotton 8 van Scheepjes of de dikkere Durable Double 4 - beide volop in de winkel.

Foto en patroon: Purl Soho

Vind je zo'n Engels patroon lastig? Rechte lapjes breien in ribbels kan altijd, ook met strepenblokken. Of pak eens een stekenboek en maak van je proeflapje gewoon een vaatdoekje of onderzetten. Ook superleuk om cadeau te geven!
(met dank aan Marieke voor de tip!)5 opmerkingen:

 1. en nemen ze écht vocht op ???? ze zijn wel leutig om te zien en te mhaken of breien maar of ze hun ''werk' doen vraag ik me al jaren af, zal het toch zelf moeten gaan uitvinden denk ik ;-)) bedankt voor de leuke post Jeanet, houdoe uit Haarlem

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker nemen deze doekjes vocht op, zeker als je niet gemerceriseerde katoen gebruikt. Vroeger waren alle doekjes van katoen! En nog beter voor het milieu ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie doekjes. Fijn als mensen met je meedenken!
  Heb zelf al verschillende doekjes gehaakt en gebreid. Erg leuk om te doen. Dit idee ga ik zeker onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...