Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
vrijdag 23 oktober 2020

Labedissen Prina

Voor wie ons een beetje volgt is het woord "labedissen" al bekend. Deze wollen armwarmers kwamen goed van pas in de Zeeuwse klederdrachten die vaak korte mouwtjes hadden. Je kunt alles over labedissen ook nog eens nalezen op het blog van Tante Zoet. In het museum in Arnemuiden liggen verschillende exemplaren in de kast. Het zijn op maat gemaakte "kokertjes" - gehaakt of gebreid of allebei - die vaak met een vetertje of touwtje aan de bovenarmen werden geknoopt. 


De labedissen gaven wat extra warmte en bescherming bijv. op het schor bij het snijden van de zeekraal of bij het leuren van de vis.


Net als bij de avonddoekjes waren er nogal wat varianten. Sommige bedoeld voor het dagelijkse werk en andere voor "mooi".
In de serie patronen van Tante Zoet is nu een nieuw patroon uitgebracht: Labedissen Prima
Je kunt hier er alles over teruglezen.


Het patroon Prina is beschreven in 3 maten, (boven-)armen willen nogal eens verschillend zijn (ik ga voor maatje L 😉, hoor) maar alles hangt of staat met je hand van breien en haken (dus meten is weten)!
Deze labedissen hebben een kantachtige structuur: het boordje is gebreid, de rest is gehaakt.Hoewel de meeste labedissen vroeger zwart waren, zijn ze nu uiteraard ook prachtig in een kleurtje!
Deze zijn gemaakt van het superzachte Lamana Piura Arte (100 % alpaca) - 2 strengetjes heb je nodig.


Je kunt het garen hier bestellen, als je bij de opmerkingen "Labedissen Prina" schrijft, krijg je het patroontje er gratis bij.
Wil je alleen het patroon bestellen? Dat kan hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...