Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 14 oktober 2020

Warme Deken

Wat is 2020 toch een bizar jaar...... Het is onvoorstelbaar dat het bijna een jaar geleden is dat we onze reis naar Viana do Costelo maakten. In een vliegtuig, met een grote groep op pad uit heel Europa, museum in en uit, presentaties, uit eten en niemand die zich druk maakte over anderhalve meter en een mondkapje. Als ik de filmpjes terugzie lijkt het een eeuwigheid geleden! Het zal je niet verwonderen dat het Europese project nu even in de wacht staat maar achter de schermen zijn we altijd nog bezig met Zeeuwse patronen in brei- en haakwerk, zij het in een wat langzamer tempo.


Het is inmiddels al 6 jaar geleden dat we de Zeeuwse visserstruien exposeerden op de Werf in Arnemuiden, kon toen ook nog allemaal 😉 - op een kluitje onaangekondigd naar een expositie... We hadden toen nog niet kunnen bevroeden dat de lappen-deken die toen nonchalant als kijk- en voeldeken op de werkbank lag, zo'n hype zou worden! Hónderden deelnemers aan de mee-brei-deken vol Zeeuwse motieven van visserstruien. Er zijn zoveel verschillende dekens gemaakt, van verschillende materialen en kleuren, effen of bont, in blokken, stroken en aan één stuk. Motieven van de deken werden weer in andere projectjes gestopt en zo zorgde deze lapjes uiteindelijk voor heel veel breiplezier.Misschien komt het doordat we de komende weken meer aan huis gekluisterd zullen zijn, maar de vraag naar het pakket van de deken is nog steeds groot. Ondertussen zijn er kleurtjes verdwenen, nieuwe bijgekomen, kwaliteiten veranderd. Wil je je unieke deken maken die helemaal bij jou past? Dan is het raadzaam om naar de winkel te komen. Dan kan ik je alle mogelijkheden laten zien en voelen.In de webshop staat een standaard pakket voor een deken in 1 kleur (van 6-draads sokkenwol, dat is sterk, vormvast, slijtvast, machine wasbaar en pilt niet) maar er zijn zó veel mogelijkheden in kleuren en kleurencombinaties. Zo kun je hier de kleurenkaart bekijken van de prachtige sokkenwol van Langyarns die heel geschikt is voor deze deken.
Woon je niet in de buurt? Schroom dan niet om even contact op te nemen, we kunnen altijd een pakket voor je samenstellen naar je zin! Bij aanschaf van een deken-pakket krijg je het patroon (e-book) gratis gemaild. 


Wil je alleen het patroon? Dat kun je kopen via de website van de Zeeuwse Visserstruien.

*****

Naar aanleiding van de strengere maatregelen van de overheid omtrent het Corona-virus: we waarderen het als je een mondkapje draagt in onze winkel (wij doen het ook!). Met 2 of 3 lopende klanten in de winkel echt wel vol als we voldoende afstand willen houden. Kijk je even naar binnen of je er nog bij kan, en zo niet? Wacht dan heel even buiten! 2 opmerkingen:

  1. Het zijn ook hele mooie patronen hoor. En het mooie is dat ze op deze manier ook niet verloren gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je omschrijft het treffend ... bijna niet voor te stellen zoals het was in vergelijking met nu. Maar ook de huidige situatie zal weer veranderen. Gelukkig maar.
    De deken is prachtig. Al die verschillende motieven. Zo'n omvangrijk project komt bij mij denk ik nooit af, maar wie weet kan ik stukjes gebruiken voor een kussen of sjaal. Kortom genoeg inspiratie weer.
    Fijne zaterdag!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...