Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 5 oktober 2020

Vierkantje

Op maandagmiddag heb ik tegenwoordig een beetje het gevoel alsof het weekend begint. Mijn diensten in het verpleeghuis zitten erop en morgen is onze winkel ook nog gesloten. Het wordt mijn eerste mondkapjes-loze dag in een kleine week (yep, ik draag er tegenwoordig ook eentje in de winkel. Het is niet verplicht maar ik kan het waarderen als je het ook doet). Ik ben bijna blij dat ik thuis kan blijven en in de administratie kan duiken achter mijn bureau, op meters afstand van iedereen. Zo zie je maar dat alles kan veranderen.... 😉.
Dit vierkantje is een gratis patroon op internet: Diamond Square. Je vindt het gratis patroon op Ravelry. De beschrijving is in het Engels maar er zijn zoveel foto's bij dat het heel goed te volgen is, bovendien vind je op YouTube ook nog een goed filmpje. 
Nóg leuker is om een heleboel vierkantjes te maken: aan elkaar gezet vormen ze weer een extra patroon. Prachtig voor kussens, tassen en heerlijke dekens. 


Je kunt spelen met kleuren, het wordt een geheel als je stukken met reliëfstokjes in 1 kleur houdt. Op Ravelry kun je nog veel meer voorbeelden zien. 


En met restjes kan het zeker ook!


Nog zo'n gevalletje van het "geheel is meer dan de som der delen" 😉

6 opmerkingen:

 1. Dit is wel een heel mooi vierkantje! Vooral in twee kleuren, en wat een mogelijkheden...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat vierkantje apart maakte eerlijk gezegd niet zo veel indruk, maar toen ik het geheel in de grote veelkleurige deken zag... heel mooi. Dat is een mooi project voor zo'n pakket met veel verschillende kleurtjes. Gaat op mijn verlanglijst! Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig! Ik dacht juist leuk patroontje om uit te werken tot een pannenlap. Weer even anders als die in februari op je blog stonden.
  Dank je Jeanet.
  Groeten uit Purmerend
  Wia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw dat is een leuk vierkantje! Ik heb al heel wat verschillende granny's gehaakt maar met deze zie ik weer leuke mogelijkheden :) bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe een klein, mooi vierkant uit kan groeien tot een hele bijzondere deken. Het vraagt wel om een goede keuze van kleuren om die cirkels goed uit te laten komen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...