Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 26 oktober 2020

Theo

Arne & Carlos ken je vast nog wel van die leuke gebreide kerstballen, de leuke, kleurrijke boeken die ze maakten of van die mooie series sokkenwolletjes. Ze timmeren nog steeds breiend aan de weg, zoals met deze gebreide kol of kraag die je heerlijk kan dragen onder je jas: 

Theo Dickey

Ik geloof niet dat we een speciale naam hebben in het Nederlands voor een dergelijk kledingstuk, dus ik hou het maar even op "kol". Deze kol is gebreid met de Rowan Felted Tweed, waarvan we een heleboel kleuren in de winkel hebben (maar er zijn zeker ook alternatieven).
Het (Engelse) patroon koop je rechtstreeks bij Arne & Carlos


Foto's en patroon:Arne & Carlos
5 opmerkingen:

 1. Ja, het duo dat bijna elk jaar een boek uit bracht.. Jammer dat ze dat niet meer doen. Maar deze kol is tè gek! Dank je wel voor de tip...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben dit jaar in quarantaine gezeten en allebei corona gehad. In het begin maakten ze iedere (werk)dag een lapje, dat een quarantaine deken is geworden voor veel mensen. Op hun blog zijn die patronen te vinden: https://arnecarlos.com/blog/ en op de facebookpagina zijn ook nog heel veel lapjes te vinden, die andere mensen hebben ontworpen: https://www.facebook.com/groups/693240328083741

   Verwijderen
 2. Ja, ik ken ze nog. Hele leuke kollen. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tadaam, deze kol heet in Nederland: halswarmer of schouderwarmer. Het ideale kledingstuk als je veel achter de pc werkt of 's avonds met een breiwerkje op de bank zit. Lekker Warm!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...