Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 16 september 2020

Mountain Clouds Blanket

De kop is eraf na al dat geluier 😀. Vandaag weer een hele dag in de winkel, het wolrekje hangt weer vol met mooie handgeverfde strengen die bijna droog zijn, een doos unicat kwam binnen op de valreep: we zitten er weer helemaal in. Tussen de bedrijven door nog even de laatste tomaten in de pan (soms heeft het zo zijn voordelen als je naast de winkel woont) - je ziet, ik ben weer wel bezig.

In deze maand komen er altijd heel veel nieuwe boekjes uit, nieuwe patronen, nieuwe kleuren en garens. Ik zou wel alles tegelijk willen laten zien, mijn hoofd is een chaos van ideeën. Het liefst zou ik alles zelf maken...


Zo kwam deze Scheepjes Yarn Afterparty uit met het dekentje Mountain Clouds Blanket. Het is gehaakt van de Scheepjes Skies Light (100% katoen), en er is optimaal gebruik gemaakt van alle verschillende tinten! Voor het dekentje (ca 1 x 1 m) heb je nodig:

Benodigdheden:
Scheepjes SKIES Light Mini Streng Assortiment (100% Premium Blend Katoen; 28 gr/95 m per mini streng)
Kleur A: 109 Cirrocumulus x 1 streng
Kleur B: 110 Cirrus x 1 streng
Kleur C: 111 Cumulus x 1 streng
Kleur D: 112 Altocumulus x 1 streng
Kleur E: 113 Altostratus x 1 streng
Kleur F: 114 Stratus x 1 streng
Kleur G: 115 Cirrostratus x 1 streng
Kleur H: 116 Cumulonimbus x 1 streng
Kleur I: 117 Circumcumulus x 1 streng

Scheepjes SKIES Light (100% Premium Blend Katoen; 100 gr/340 m)
Kleur A: 109 Cirrocumulus x 1 streng (of een van de andere lichtblauwe tinten)Complete pakketjes voor het dekentje kun je ook hier bestellen en de luxe doosjes met alle kleuren in ministrengetjes vind je hier.
Ik heb wel een muddezak tijd nodig om alles te maken wat ik mooi vind....


4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke deken zeg. Luieren op zijn tijd is toch heerlijk. Je had ook nog eens het weer er voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je me uitlegt wat een muddezak betekent, kan ik je het misschien bezorgen Jeanet :-) en verder zou elke breister blij zijn met een zakje tijd in elk pakketje dat je verstuurt denk ik. Prachtige deken toon je weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een mud is een (héél) oude inhoudsmaat (blijkbaar in Vlaanderen veel gebruikt). Wij gebruikten dat woord vaak in ons dialect.

   Verwijderen
 3. Dit is een fijne tijd door alle nieuwe handwerkboeken en patronen, door alle nieuwe garens met mooie herfst- en winterkleuren. Fijn dat jij daar het een en ander van laat zien. Dat helpt bij het keuzes maken. Want tijd en geld zijn maar beperkt.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...