Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 21 oktober 2020

Dekentje

Terwijl zoonlief een stapel pannenkoeken voor ons bakte, kon ik even de chaos in de winkel beteugelen. Het was zo'n hollen-of-stilstaan-dag waarbij het hollen meestal aan het einde komt. Bij het opruimen kwam ik de manden met handgeverfde (sokken-)wol tegen en ik realiseerde me dat ik de webshop nodig moest bijwerken. Als ik het in een week niet goed meer kan bijhouden, klik ik gemakshalve alles maar even op "uit", terwijl er nog van alles in de winkel ligt (gevalletje "kan-niet-alles-tegelijk"). Zojuist heb ik de voorraad even gecheckt, de webshop weer voor een deel bijgewerkt en ondertussen tot de conclusie gekomen dat er heel nodig weer wat geverfd moet worden op korte termijn! 😉


In november heb ik van mijn andere job een paar dagen vakantie, ik heb zomaar het idee dat die snel gevuld zullen zijn.... handig hoor, 2 baantjes - stel je voor dat ik me zou vervelen 😂.



Misschien vergaat het je zoals ik en word je spontaan verliefd op een mooie kleurencombinatie of techniek. Je kast ligt vol met bijzondere strengetjes en bolletjes en eigenlijk is het van alles net te weinig. Dit dekentje kwam ik net tegen op Ravelry  en dit is een prachtig voorbeeld wat je met zo'n kleinere hoeveelheid kan doen. 
Je vindt het gratis patroon hier in het Engels en Duits maar als je de techniek van het domino-breien onder de knie hebt kom je al een heel eind. Neem een effen bijpassende kleur om je vierkantjes tot een geheel te maken. Je kunt de verhoudingen van gekleurde en effen stukken uiteraard zelf bepalen, evenals de uiteindelijke maat.


Foto's en patroon: Kleine Decke van Marina Pitzer

Wil je wat opschieten, dan kun je ook met een dubbele draad breien. En ligt je kast vol met restjes van al die sokken dan kun je ze allemaal gebruiken voor een grote lappen-deken!


Enne, van die strengetjes in de webshop kun je natuurlijk ook gewoon sokken breien!






2 opmerkingen:

  1. Mooie deken in de groen, blauw, paarse tinten en met dat prachtige patroon.
    Jij hoeft je niet te vervelen ;-). Succes en vooral veel werkplezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad een hele mooi deken. Ik begin er maar niet aan, ze komen nooit af bij mij. Maar een kussenhoes kan waarschijnlijk ook. Lekker als er pannenkoeken gebakken worden kun je zo aanschuiven.

    BeantwoordenVerwijderen